Novosti


REKREATIVNA BICIKLISTIČKA TURA „FRANKOPANI U VINODOLU“

Sa svrhom upoznavanja šire javnosti o povijesti plemićke obitelji Frankopan, kao i projekta “Kulturnoturistička ruta “Putovima Frankopana”, u subotu, 4. svibnja 2019. godine, organiziran je program “Frankopani u Vinodolu”.

Program je koncipiran kao rekreativna biciklistička tura koja započinje u Novom Vinodolskom, uz usputno zaustavljanje u Bribiru i Grižanama, a završava u Driveniku ispred kaštela. Na svakom od navedenih punktova, biciklisti bi kroz kratko predavanje imali priliku upoznati se s povijesnim crticama i zanimljivostima vezanim uz Frankopane na području Vinodola.

Cilj ovog rekreativno-edukativnog programa jest kroz zanimljivo predavanje upoznati lokalnu zajednicu plemićkom obitelji Frankopan te njihovom doprinosu razvoju vinodolskog područja toga doba. Kroz međusobno povezivanje u smislu spoznaje vrijednosti ove kulturno-povijesne baštine ovaj program služi i kao prilika svim polaznicima za druženje, rekreaciju i stvaranje kolektivnog interesa po pitanju budućeg očuvanja frankopanskog nasljeđa.

Navedeni program dio je projekta “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana” koju provodi Primorsko – goranska županija u suradnji s 12 partnera te je za sve sudionike besplatan.

 

Skip to content