Novosti


RENATA TOPOLOVEC PONOVO PREDSJEDNICA SAVJETA ZA VATROGASNU MLADEŽ PRIMORSKO – GORANSKE ŽUPANIJE

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta za vatrogasnu mladež Vatrogasne zajednice Primorsko – goranske županije, koja je održana u u prostorijama DVD-a Sušak i  koju je vodio županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, izabrano je novo vodstvo Savjeta, a većinom glasova za predsjednicu Savjeta izabrana je dosadašnja predsjednica Renata Topolovec koja je, temeljem te funkcije, automatski ušla i u Zapovjedništvo VZPGŽ-a te Savjet za vatrogasnu mladež HVZ-a.

Rezultati koje je ostvarila u proteklom mandatu i rezultate koje ostvaruje u radu s mladeži većini članova Savjeta bili su više nego dovoljni da staroj/novoj predsjednici povjere još jedan mandat. Uz Renatu Topolovec, u Savjet su izabrani i: Klaudijo Filčić – zamjenik predsjednika, Franjo Mance – tajnik Savjeta te Ivan Matahlija i Denis Rački.

RENATA TOPOLOVEC2

Inače, Renata Topolovec članica je DVD-a San Marino  Novi Vinodolski od siječnja 1995. godine, kada se u rad Društva uključila kao podupirajući član. Ubrzo je završila tečaj za vatrogasca i postala pričuvni član operativne postrojbe. Završila je i tečaj za dočasnika 2007. godine, a od 2011.  dočasnik je I. klase. Godine 2009. Polažila je ispit za vatrogasnog suca 2009. godine. Od 2003. godine zaposlena je na administrativnim poslovima u DVD-u San Marino Novi Vinodolski, a od 2000. godine voditelj je vatrogasne mladeži. Član je zapovjedništva novljanskoga Društva i Savjeta vatrogasne mladeži PGŽ-a u sklopu kojega je i koordinator za primorski dio županije od 2005. godine.

Kao voditelj mladeži u novljanskom DVD-u od 2000. do danas izvela je četiri uspješne generacije vatrogasne mladeži s kojima je postigla iznimne rezultate te je pet godina za redom s njima sudjelovala na državnim natjecanjima. S natjecateljskim je ekipama na domaćim i inozemnim natjecanjima osvojila više od 100 pehara. Kroz redove vatrogasne mladeži prošlo je 108 članova, njih 23 danas su članovi operativne postrojbe, a osam ih je završilo prekvalifikaciju te danas rade kao profesionalni vatrogasci. Od samih početaka, Renata Topolovec aktivno sudjeluje i u radu Kampa vatrogasne mladeži HVZ-a. Uključena je i u sve ostale oblike rada s mladima koje organiziraju VZPGŽ i HVZ, poput utrke vatrogasaca, seminara i sl. Potiče i rad s djecom i mladeži diljem županije, u sredinama koje dosad nisu imale razvijenu tu vrstu aktivnosti.

Godine 2009. prvi je put izabrana za predsjednicu Savjeta za vatrogasnu mladež VZPGŽ-a.

Skip to content