Novosti


Sjednica Gradskog vjeća, 13. listopada 2005.

Odluka o komunalnom doprinosu

Redovna djelatnost obuhvaća: kupnju knjižnične građe i otale knjižnične građe (CD-ROM, CD);, uvećanje knjižničnog fonda, nabavljanje dnevnih novina i časopisa.
Nabavljaju se slijedeće dnevne novine: Novi list, Jutarnji list, Večernji list, Sportske novosti, Vjesnik, tjednici kao što su Nacional, Globus, Gloria, Hrvatsko slovo i kulturni časopis Vijenac, te časopisI: Turizam, Jezik, Priroda, Enter i Matica. Za mlade se nabavlja časopis Smib. Također se mogu naći: kršćanski časopis za najmlađe Latica, te Gospodarski i Umirovljenički list.
Planira se najmlađe educirati putem kompjutora, odnosno kreativnih igara koje se javljaju u elektroničkom zapisu, organizirati će se igraonice za najmlađe te je potrebno pristupiti i sustavnoj nabavi ove građe.
U prošloj godini povećao se broj kompjutora za pretraživanje Interneta, jer broj korisnika naročito raste u ljetnim mjesecima. Ove godine će se pokušati korisnicima omogućiti pretraživanje naše baze podataka. Ova usluga bila bi vrlo korisna jer knjižnica ne posjeduje ni jednu vrstu kataloga. Planira se uz pomoć knjižničnog programa Medved ustoličiti vlastitu bazu podataka, te je dati na korištenje najširem krugu korisnika putem Interneta. U knjižnici Medveščak izrađen je prateći modul koji konvertira podatke i omogućuje njihovu prezentaciju na Internetu. Na taj način našu bazu bi bilo moguće pretražiti, te izvršiti rezervaciju knjiga, prikazati novitete kao i predstaviti samu knjižnicu.

Skip to content