Novosti


Službeni posjet izaslanstva Ministarstva poljoprivrede kraljevine Maroko

Jučer je Lokalna akcijska grupa „VINODOL“ ugostila predstavnike Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroko u sklopu studijskog posjeta Republici Hrvatskoj.

U sklopu posjeta održan je radni sastanak na kojem su pored predstavnika LAG-a „VINODOL“, Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroko sudjelovali i gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković i načelnik Općine Vinodolske općine Daniel Grbić.

Na sastanku je, kao primjer dobre prakse, prezentiran rad i rezultati rada LAG-a „VINODOL“, provedba Lokalne razvojne strategije LAG-a „VINODOL“ 2014.-2020. (uključujući i prijelazno razdoblje 2021. i 2022.g.) kao i priprema za novo programsko razdoblje 2023.-2027.

Organiziran je i posjet Vinskoj kući Pavlomir i Poljoprivrednoj zadruzi API Kvarner kao primjerima dobre prakse čiji su projekti sufinancirani putem Lokalne razvojne strategije LAG-a „VINODOL“ 2014.-2020.

Upravitelj Zadruge API Kvarner predstavnike je upoznao s radom prve operativne skupine u poljoprivrednoj mreži europske zajedničke poljoprivredne politike s ovog dijela Jadrana, koja je ostvarila projekt uspostave kratkog lanca opskrbe PLAVO MORE ZELENE PLANINE financiranog iz Programa ruralnog razvoja odnosno mjere Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroko u sklopu posjeta imali su degustaciju tri vrste meda s naglaskom na med od kadulje po kojem je krmpotski kraj prepoznatljiv.

Skip to content