Novosti


SREDINOM LISTOPADA MOGLA BI ZAPOČETI GRADNJA NOVOG MOSTA ZA ULAZ U POSLOVNU ZONU ZAPAD

Sredinom listopada mogli bi započeti radovi na izgradnji novog mosta preko Ričine za ulaz u Poslovnu zonu Zapad u Novom Vinodolskom. Nakon provedenog natječajnog postupka, na kojemu je izabran najpovoljniji ponuditelj GP Krk iz Krka, u tijeku je žalbeni rok.

Za koji dan se očekuje izdavanje i građevinske dozvole – doznajemo od Domagoja Kalanja, pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Grada Novog Vinodolskog. Investicija je vrijedna 2,5 milijuna kuna s PDV-om. Investitor je Grad Novi Vinodolski, a gradnja mosta sufinacirat će se i iz sredstava Primorsko – goranske županije.

PB210470

Novi most će se graditi na poziciji Dubrova, nasuprot Mikulje, odnosno na županijskoj cesti Novi Vinodolski – Bribir, čime će Poslovna zona Zapad biti bliža gradu za jedan kilometar. Sadašnji ulaz u Poslovnu zonu zapad odvija se preko neuvjetnog malog mosta nasuprot Pavlomiru, čime je otežan ulaz velikih kamiona u poslovnu zonu i izlaz iz nje. Rok za završetak radova je šest mjeseci, odnosno novi most bi trebao biti u funkciji na proljeće iduće godine.

Gradnja mosta uključuje i uređenje raskrižja na županijskoj cesti, a riješit će se i sustav vodovoda i kanalizacije te javna rasvjeta.

Skip to content