Novosti


Srušen stari most prema Kalvariji

Obavještavamo građane da je nažalost morao biti uklonjen pješački most preko vodotoka Suha Ričina koji je povezivao Ulicu Mel i Ulicu Zatrep i koji je pješacima s Kalvarije skraćivao put do centra grada.

Naime, tijekom nezapamćene poplave od 18. studenog 2022. godine, konstrukcija mosta i dio upornjaka su u naletu jake bujice bili toliko oštećeni da je prijetilo potpuno urušavanje mosta u korito Suhe Ričine, što je predstavljalo ozbiljnu sigurnosnu ugrozu za njegovo korištenje pa je mostom već tada bilo onemogućeno kretanje.  Nažalost, oštećenja na upornjaku su tolika da sanacija nije moguća bez temeljite rekonstrukcije, a što zahtijeva pripremu tehničke dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola za gradnju.

Uz to, urušeni dijelovi upornjaka predstavljaju problem i za sami vodotok jer izazivaju usporavanje tečenja vode u koritu i potencijalno mogu izazvati novo izlijevanje vodotoka, što se svakako mora pokušati izbjeći. Zbog svega navedenog, u suradnji s Hrvatskim vodama, odlučeno je da se oštećeni most i dijelovi upornjaka uklone, što je u četvrtak, 8.prosinca 2022. godine i učinjeno.

Grad Novi Vinodolski je već ranije započeo s izradom projektne dokumentacije za izgradnju novog mosta te će se u sljedećem razdoblju intenzivirati aktivnosti oko istoga, kako bi se što prije došlo u mogućnost za njegovu izgradnju.

Skip to content