Novosti


Svečano dodijeljene stipendije za 2017./2018. godinu

Gradonačelnik Velimir Piškulić s ovogodišnjim stipendistima i njihovim roditeljima, foto: Grad Novi Vinodolski

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog svečano su potpisani i uručeni ugovori o stipendiranju darovitih učenika i studenata za školsku/akademsku 2017./2018. godinu. Nazočne stipendiste i njihove roditelje u ime Grada Novog Vinodolskog pozdravio je gradonačelnik Velimir Piškulić.

– Čestitam vam u ime Grada Novog Vinodolskog – rekao je Velimir Piškulić, naglasivši da je konkurencija za stipendije bila velika te da su pobijedile nijanse.

– Grad Novi Vinodolski godišnje planira ukupno 20 stipendija, 10 za srednjoškolce i 10 za studente, no zbog iznimnih rezultata naših učenika i studenata, postalo je gotovo pravilo da se svake godine dodijeli i pokoja stipendija više od planiranog. Čestitam i vama roditeljima, čije su zasluge za uspjeh Vaše djece također velike – zaključio je gradonačelnik Piškulić.

Grad ove školske i akademske godine stipendira ukupno 23 učenika i studenta.

  • Srednjoškolci su zaslužili 12 stipendija, i to su: Katija Krpan, Frana Butković, Laura Radić, Anton Bilić, Lidia Žilić, Kristijan Dražić, Lovro Tonković, Antonela Radetić, Božena Marković, Mihaela Dušek, Ivan Rubčić i Antonio Cvitković.
  • Od studenata, ukupno 11 stipendija zaslužili su: Marko Trgovac, Ana Svetić, Borna TonkovićSara Šimić, Vanja Baričević, Tea Bruketa, Monja Košćak, Davor Piškulić, Tamara Komadina, Ivona Viduka i Arianna Čučuković.

Stipendija za učenike uznosi 600 kuna mjesečno, a za studente 800 kuna.

Skip to content