Novosti


Svečano podignuta Plava zastava na Gradskoj plaži

Damijan Trečić i Leon Kolar, juniori – spasioci iz novljanskog Crvenog križa, svečano su na Gradskoj plaži u uvali Lišanj podignuli Plavu zastavu, koja simbolizira čisto more i čist i uređen okoliš te brige za održivi razvoj što propisuju stroga pravila za dobivanje toga prestižnog europskog priznanja. Svečanosti podizanja Plave zastave nazočili su mnogi kupači, predstavnici Grada Novog Vinodolskog, Vrtića, Crvenog križa, komunalnih poduzeća te roditelji  i građani, a zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković tom prigodom je rekao kako novljansku Gradsku plažu karakretizira čisto more i okoliš te je pozvao goste da svoj odmor provedu u Novom Vinodolskom.

Za svečani ugođaj pobrinuli su se mališani Dječjeg vrtića Fijolica, koji su izveli zanimljiv program sa svojom tetom Aidom. U ime koncesionara Gradske plaže – tvrtke Novi Fortis d.o.o. zahvalio se Neven Pavelić. Grad Novi Vinodolski je dugi niz godina dobitnik međunarodne Plave zastave, koju dodjeljuje Udruga Lijepa naša za Gradsku plažu u uvali Lišanj, s kojom se Grad Novi izuzetno ponosi. Prvi put Plavu zastavu Grad  je dobio, prije petnaest godina, 2000. godine. Plaža nudi niz sadržaja, među kojima je i spasilačka služba, koja se organizira zajedno s Crvenim križom.

Gradska plaža je smještena u prekrasnoj uvali Lišanj, ispred starog hotela Lišanj, a na nju se nastavlja sjenoviti park, koji kao i hotel bilježi više od jednog stoljeća.

Plaža ima površinu od 22.000 četvornih metara, a isto toliko zauzima i akvatorij ispred nje i može primiti nekoliko tisuća kupača. Opremljena je nizom zanimljivih sadržaja, među kojima su atraktivna dječja igrališta, niz sadržaja za rekreaciju i igru, poput pedalina, suncobrani za plažu, ležaljki i slično, a za osobe s invaliditetom napravljen je spust u more te su staze prilagođene za njihovo lakše kretanje. Na plaži se nudi i zanimljiva gastronomska ponuda.

Skip to content