Novosti


TENA PERIČIĆ PREDSJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA NOVOG VINODOLSKOG

savjet mladih1

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Novog Vinodolskog, koju je sazvao i do izbora predsjednice vodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, za predsjednicu Savjeta mladih izabrana je Tena Peričić iz HDZ-a, a za zamjenika predsjednice Mauro Rubčić, Udruga za narodne običaje Donji Zagon. Na sjednici, koju je nakon izbora vodila Tena Peričić, prihvaćen je Poslovnik o radu Savjeta mladih Grada Novog Vinodolskog. Konstituirajuća sjednica je održana 10. veljače 2015. godine u Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog.

Predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, čestitajući članovima Savjeta mladih, koje je tajnim glasovanjem izabralo Gradsko vijeće na svojoj 14. sjednici, održanoj 29. prosinca 2014. godine, kazao je da očekuje dobru suradnju Savjeta mladih s tijelima Grada te ih pozvao da artikuliraju svoje želje kako bi gradske strukture znale što žele i pomoći im u radu. 

savjet mladih2

Inače, Tena Peričić je studentica pete godine ekonomije – marketinga u Rijeci, a njezin zamjenik Mauro Rubčić je po zanimanju elektrotehničar.
Na konstituirajućoj sjednici bili su nazočni članovi Savjeta mladih Neven Rubčić, ekonomist (HDZ) i Marin Čarija (HDZ), diplomirani inženjer prometa, a Dario Tuzlak (SDP) je bio odsutan.

savjet mladih3

Pročelnica Ureda Grada Maja Pilepić kazala je da članovi Savjeta mladih imaju svoje zamjenike te da ih, ako oni ne mogu prisustvovati nekim sjednicama, šalju na sjednice. Također, kazala je kako treba sačiniti program rada Savjeta za ovu godinu te financijski plan. Upoznala ih je da će surađivati  sa savjetima mladih Primorsko – goranske županije te drugih gradova, a službe Gradske uprave Novog Vinodolskog pružit će im pomoć u radu.

Skip to content