Novosti


U Novom Vinodolskom u 2017. godini odobreno 25,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava

NOVOM VINODOLSKOM U 2017. GODINI ODOBRENO 25,5 MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA, A PROJEKTI „TEŠKI“ 16,8 MILIJUNA KUNA JOŠ „NA ČEKANJU“

U prethodnoj godini, Grad Novi Vinodolski aplicirao je projekte za europska, nacionalna i regionalna bespovratna sredstva.  Ukupno je prijavljeno 17 projekata od čega je odobreno 9, odbijeno 6 a za 2 se još čekaju rezultati.

Za projekt Energetske obnove Dječjeg vrtića Fijolica odobreno je 667 tisuća kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1,8 milijuna kuna a 60% vlastitog učešća sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iznosom od 648 tisuća kuna iz Fonda sa sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i nacionalnoj razini za 2017. godinu.

Projekt uređenja zelene površine u naselju Mikulja sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 50% odnosno 120 tisuća kuna kroz program kapitalnih pomoći općinama i gradovima. Za projekt V. Izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Novi Vinodolski odobrena su sredstva u iznosu od 25 tisuća kuna dok sredstva za projekt rješavanje problematike organiziranog odvoza otpada iz višestambenih jedinica uz primjenu volumena kao kriterija za obračun u iznosu od 85 tisuća kuna nisu odobrena.

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske odobrilo je bespovratnih 600 tisuća kuna za Uređenje plaže na Bribirskoj obali – IV. faza a ukupna vrijednost investicije je 1,4 milijuna kuna.

Na regionalnoj razini Gradu je odobreno 655 tisuća kuna iz Proračuna Primorsko – goranske županije od traženih 1,2 milijuna kuna. PGŽ je odobrila 500 tisuća kuna za uređenje raskrižja županijske ceste Ž5064 i sabirne ceste Poslovne zone Zapad, 35 tisuća kuna za sanaciju plaže Pod Lopar, 100 tisuća kuna za izradu konzervatorske studije Frankopanskog kaštela i trga muzeološkog koncepta Narodnog muzeja i galerije Novi Vinodolski i 20 tisuća kuna za izradu, prijevoz i postavljanje indijanskog totema na lokalitetu Breze. Za projekte Okolotorno, uređenje plaže na Bribirskoj obali-III. faza, sanaciju fasade na kuli Kvadrac (Turnac), sanaciju plaže u Klenovici i uređenje plaže u Povilama od strane PGŽ nisu odobrena bespovratna sredstva.

Grad Novi Vinodolski prikupio je 20 tisuća kuna donacije od Hrvatske poštanske banke d.d. za kulturno- sportsko – zabavno ljeto i 20 tisuća kuna od Hrvatske turističke zajednice za sufinanciranje izradu, prijevoz i postavljanje indijanskog totema na lokalitetu Breze.

U tijeku je evaluacija za dva projekta čija je ukupna vrijednost 16,8 milijuna kuna. Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad u vrijednosti od 13,1 milijun kuna i izgradnju zgrade društvene namjene: mjesni dom Povile vrijednosti 3,7 milijuna kuna.

Ministarstvo kulture odobrilo je 33 tisuće kuna Narodnom muzeju i galeriji Novi Vinodolski – 27 tisuća kuna za program izložbi u Gradskoj galeriji Turnac i 7 tisuća kuna za nabavu računalne opreme. Centru za kulturu Grada Novog Vinodolskog i partneru Gradu Novom Vinodolskom odobreno je 100 tisuća kuna za opremanje centra (projektor, platno, stolice, laptop). 45 tisuća kuna bespovratnih sredstava odobreno je Narodnoj čitaonici i knjižnici za nabavu knjižne i neknjižne građe – 30 tisuća, informatičku opremu 10 tisuća i Malu glagoljsku akademiju – 5 tisuća kuna.

Iz županijskog proračuna KUD Ilija Dorčić i Jedriličarski klub Burin povukli su po 4 tisuće kuna za svoje aktivnosti.

ŽLU Novi Vinodolski za izgradnju lukobrana u Klenovici ukupne vrijednosti 16 milijuna kuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo je 14 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija dva milijuna kuna.

Osim navedenog, PGŽ  dodijelila je i 761 tisuću kuna za sljedeće projekte: sanaciju obalnog zida Suha Ričina i izrau sidrenog sustava, rekostrukciju luke Klenovica, projektiranje dogradnje luke Povile.

Komunalnom trgovačkom društvu Vodovod Žrnovnica d.o.o. odobreno je 1,6 milijuna kuna od strane Hrvatskih voda i 69 tisuća kuna iz županijskog Proračuna za vodifikaciju naselja Crno. Grad Novi Vinodolski sufinancirat će projekt s 130 tisuća kuna. Ukupna vrijednost projekta je 2 milijuna kuna.

Za projekt Vodovodni ogranci Gornjeg Zagona (naselja Kal, Tribitinj, Plužnice i Valač) Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je 4,8 milijuna kuna a ukupna vrijednost projekta je 5,7 milijuna kuna. 900 tisuća kuna osigurat će Grad Novi Vinodolski za asfaltiranje bijele ceste u dužini od 3,4 km.

Osim bespovratnih sredstava koja su odobrena Gradu Novom Vinodolskom, ustanovama, udrugama i povezanim poduzećima odobrena su sredstva i LAG-u Vinodol u iznosu od 8 milijuna kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije na cijelom području LAG-a koji obuhvaća: Grad Novi Vinodolski, Grad Crikvenicu, Vinodolsku općinu, Grad Bakar, Grad Kraljevicu, Općinu Čavle i Općinu Kostrenu.

LAGURU-u Tuneri odobreno je 770 tisuća kuna za uhodavanje i prve projekte odnosno za pripremnu potporu, koja obuhvaća četiri glavne aktivnosti: izradu lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR), izradu studije ribarstvenog područja te redovite aktivnosti LAGUR-a. Također je odobreno i 16 milijuna kuna za provedbu mjera lokalne razvojne strategije u ribarstvu na području LAGUR-a (Grad Novi Vinodolski, Grad Crikvenicu, Grad Bakar, Grad Kraljevicu i Općinu Kostrenu).

PC Vinodol d.o.o. odobreno je 419 tisuća kuna za prijavu projekata poduzetnika  na mjere Primorsko – goranske županije. Projekti su se aplicirali na mjere 1.2.1. Nabava opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti za poduzetnike u sektoru malog gospodarstva, mjeru 1.3.1. Povećanje dodane vrijednosti turističkih sadržaja te razvoj i unapređenje selektivnih oblika turizma na ruralnom području PGŽ. Poduzetnički centar „Vinodol“ d.o.o prijavio je projekt na natječaj „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih  institucija“ putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Skip to content