Novosti


U SUBOTU I NEDJELJU, 9 I 10. LIPNJA, 26. SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA U NOVOM VINODOLSKOM

U subotu u 16.15 sati svečano će započeti tradicionalni,26. Susret puhačkih orkestara, na kojem će nastupiti dvadesetak puhačkih orkestara iz čitave Hrvatske. Zajedničko muziciranje svih orkestara održat će se na Trgu Ivana Mažuranića u 16.15 sati, a u 16.30 sati u Domu kulture bit će svečano otvoren 26. Susret puhačkih orkestara.

U subotu i nedjelju, 9. i 10. lipnja, u Novom Vinodolskom održat će se tradicionalni Susret puhačkih orkestara iz Hrvatske, na kojem će muzicirati oko tisuću glazbenika. Susret će biti otvoren u subotu, u 16.15 sati zajedničkim muziciranjem svih orkestara na Trgu Ivana Mažuranića, a nakon toga u Domu kulture u 16.30 svečano će biti otvoren 26. Susret puhačkih orkestara. Ta zanimljiva manifestacija održava se u Novom Vinodolskom desetak godina i privuče brojne ljubitelje limene glazbe, a susret je zanimljiv i turistima kojih je na novljanskoj rivijeri iz dana u dan sve više.

Tijekom lipnja održat će se u Novom niz zanimljivih i atraktivnih događanja. Tako će Donji Zagon 13. lipnja proslaviti blagdan sv. Antona, zaštitnika toga mjesta. Od 4. do 17. lipnja održat će se u centru Novog Adriatic folk festival, a 15. lipnja na terasi Vrtić hotela Lišanj Županijski vinski bal. Tradicionalna izložba konja održat će se 16. lipnja na igralištu malih sportova, a dan kasnije, 17. lipnja Županijsko vatrogasno natjecanje u kategoriji seniora na stadionu NK Vinodola, na Bahalinu. Festival djece i mladih “Neki novi klinci” održat će se 28. lipnja u centru Novog Vinodolskog, a iste večeri u 21 sat bit će u Gradskoj galeriji Turnac otvorena izloža Eugena Borkovskya, objekti – instalacija. Od 29. lipnja do 1. srpnja održat će se Retro music festival, na kojem će nastupiti The Blasters, Mississipie Queen, D.J. Robert Mareković, Bad Bones i Rockabilly Cats. s

Skip to content