Novosti


U TIJEKU SU INTENZIVNE PRIPREME TURISTIČKE SEZONE NA RIVIJERI NOVI VINODOLSKI

U tijeku su intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu, kako bi novljanska Rivijera i ove godine pokazala gostima svu svoju punu ljepotu i raskoš. Intenzivno se uređuju parkovi i zelene površine, a slijedi i uređenje plaža te privatnih okućnica i cvjetnih vrtova.

– Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog priprema program manifestacija, namijenjenih, u prvom redu, našim turistima. Naravno, naglasak i ove godine dajemo na velike programe, kao što su Karneval, Dani sporta i glazbe, Ružica Vinodola, a bit će tu i desetak fešta uz more, ne samo u Novom Vinodolskom, već i u Povilama, Klenovici i Smokvici. Centar za kulturu i ostale institucije kulture pobrinule su se za bogat program kulturnih događanja u Galeriji Turnac, Srićinoj kući, crkvi sv. Filipa i Jakova, na Precrikvi. Početkom svibnja očekujemo izlazak našeg standardnog informatora za turističku sezonu 2015., sa svim programima, iako su neki od tih programa već navedeni na web stranici Turističke zajednice. Informator će biti tiskan u 30 tisuća primjeraka na hrvatskom i engleskom jeziku, bit će distribuiran u četiri navrata, a u njemu će biti navedene sve relevantne informacije, plan grada i program događanja – kazao je o pripremi sezone i planiranim projektima Vladimir Butković, direktor Turističkog ureda TZ Grada Novog Vinodolskog.

zeljak30

Od novosti, vezanih  za pripremu sezone, direktor Turističkog ureda ističe  da će uz postojeće tri live kamere biti ugrađene još dvije – jedna u Povilama te jedna na Gradskoj plaži, budući da takav vid informiranja turisti koriste jako puno.

– Upravo je u tijeku i izrada off line interaktivne karte za područje novljanskog zaobalja kojom ćemo putem pametnih mobitela napraviti aplikaciju za vođenje turista po planinarskim stazama, šetnicama i vidikovcima. Paralelno s tom akcijom, u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, Turističkom zajednicom Grada Crikvenice i Turističkom zajednicom Vinodolske općine idemo u akciju kompletnog označavanja svih navedenih staza u skladu s europskim standardima. To je pilot prokjekt Kvarnera. Također ćemo u suradnji s udrugom Amor iz Crikvenice na Nebeskim labirintima u Krmpotama napraviti malo dječje igralište i sjenicu. Planiramo tijekom svibnja pokrenuti projekt turističke kartice na području Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodola, gdje bi odgovarajućim marketinškim alatima usmjeravali turiste prema kulturnoj ponudi, ponudi izleta te restorana uz odobravanje određenog popusta turistima na tim lokalitetima.

butv1

Ovih dana, dodaje dalje Vladimir Butković,  izdali smo zajedničku brošuru Rivijera Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol, koja je namijenjena isključivo nastupu na turističkim sajmovima u Europi, tiskana u 12 tisuća primjeraka na dvanaest jezika. Također, imali smo promociju kamping brošure Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol na sajmu u Stuttgartu, gdje je regija Kvarner bila partner sajmu. Tijekom mjeseca veljače svjetlo dana ugledao je i poseban prospekt vezan uz lovstvo na našem području na tri jezika.

– Završeni su projekti osvjetljenja panorame Novog Vinodolskog, na način da su posebno istaknuti lokaliteti zvonika crkve sv. Filipa i Jakova i crkve Svete Trojice. Sustav je projektiran na način da će rasvjeta biti kontrolirana komjutorskim putem s jednog lokaliteta te će se na taj način moći mijenjati intenzitet boja i svjetlosti. Tim projektom u večernjim satima moći ćemo uz glazbenu podlogu prikazati svjetlosni show koji će se moći gledati s naše rive. S obzirom na atraktivnost ovog programa smatramo da će se projekt moći realizirati sredstvima iz EU fondova. Projekt zajedno realiziraju Grad Novi Vinodolski i Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog – kaže Vladimir Butković.

ZELJAK32

Govoreći dalje o planovima, direktor Ureda TZ ističe: – Svjedoci smo da su počeli radovi na marini u Novom Vinodolskom i nadamo se uskoro početku radova i na marini u Muroskvi, što će zasigurno otvoriti jedno novo turističko poglavlje razvoja turizma na ovom području. Nažalost, moramo konstatirati da još uvijek hotelska ponuda, pogotovo otvorenost objekata izvan glavne turističke sezone ne zadovoljava. Nadamo se da će upravo izgradnja marina biti motivirajući faktor za dizanje kvalitete u hotelskom smještaju kao i potreba investiranja u nove hotele. 

Sigurni smo da će naši ugostitelji, trgovci, iznajmljivači, udruge i svi oni koji  na direktan ili indirektan način stvaraju turistički proizvod dati, kao i do sada, sve od sebe za uspješnu turističku 2015. godinu, s nadom da će nam i vremenske prilike u odnosu na 2014. biti naklonjenije – zaključio je Vladmir Butković.

Skip to content