Novosti


Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Novom Vinodolskom


Paljenje prve Adventske svijeće uvod je u program Prosinac u Novom, koji najavljuje niz gastro, kulturnih i zabavnih događanja


Ni hladna nedjeljna večer, s temperaturama oko ništice, nije spriječila brojne građane Novog Vinodolskog, da prisustvuju paljenju prve svijeće na adventskom vijencu, te na taj način označe početak razdoblja došašća (adventa), vremena u kojem se pripremaju za blagdan Božića.

Našle su se tako na novljanskoj Placi različite generacije, od najmlađe vrtićke djece, pa do njihovih baka i djedova. Adventski vijenac, koji se obavija oko fontane na kojoj su upisana imena gradova potpisnika Vinodolskog zakonika, i ove godine dizajnirali su i izradili vrijedni djelatnici komunalnog društva Ivanj.

Nedjeljni program započeo je u 17 sati, a u organizaciji, uz djelatnike Ivanja, sudjelovali su i djelatnici gradske uprave, te Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog. Dječji crkveni zbor Župe svetog Filipa i Jakova, zajedno sa župnikom, velečasnim Hrvojem Poljakom, izveo je nekoliko božićnih pjesama i kratki igrokaz “Priča o četiri svijeće”, koji je prisutne podsjetio na plamen nade koji bi u svima trebao održati mir, vjeru i ljubav. Najmlađa među okupljenima – djevojčica Lucija imala je čast upaliti prvu adventsku svijeću.

Program se nastavio uz prigodnu božićnu glazbu, fritule, kolače te kuhano vino za okupljene građane i čaj za najmlađe.

Paljenjem lampica započelo je adventsko razdoblje u kojem građane Novog Vinodolskog očekuje niz gastro, kulturnih i zabavnih događanja.

Za sve vijesti i obavijesti o adventskim događanjima u Novom Vinodolskom posjetite facebook stranicu Prosinac u Novom, na sljedećem linku:  Prosinac u Novom – Facebook stranica.


Skip to content