Novosti


Upisi u prvi razred školske godine 2024./2025.

Ovogodišnji upisi u 1. razred osnovne škole na razini Primorsko-goranske županije provodit će se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.
U 1. razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. travnja tekuće godine imaju navršenih šest godina (djeca rođena od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine).

Prijave započinju 22. veljače 2024. godine i traju do 31. ožujka 2024. godine.  

Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama već su otvorene, a traju isto do 31. ožujka 2024. godine.
Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače do 31. ožujka 2024. roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

Izvor: https://osivanamazuranica.hr/

Skip to content