Novosti


Započele maškarane zabave u Ledenicama


U petak, 27. siječnja započele su maškarane zabave u Domu kulture u Ledenicama. Prema ustaljenoj tradiciji, neposredno prije održavanja prve maškarane zabave, ledenički maškaroni u pratnji djevojaka u narodnim nošnjama započinju s podravljanjem okolnih sela. Prvi su pozdravljeni ukućani Batera i Breza, te su tim činom i započele ovogodišnje maškare na ledeničkom području. Udruga Breze organizirala je doček za goste iz Ledenica u otvorenoj sjenici, gdje je održano i prigodno druženje članova udruge zajedno s dijelom mještana.

– Prva maškarana zabava protekla je u odličnoj atmosferi, ističe tajnik udruge za narodne običaje Ledenice, pozivajući sve ljubitelje maškara na iduću maškaranu zabavu, koja će se održati u petak, 03. veljače u Domu kulture u Ledenicama.

Raspored maškaranih zabava u Ledenicama:

  • 03.02.2017. petak
  • 10.02.2017. petak
  • 17.02.2017. petak
  • 24.02.2017. petak

Ulaz je za sve slobodan, a posebnost maškara u Ledenicama je ta da svaka maska (pojedinačna ili grupna) dobiva nagradu, istaknuo je Oliver Lovošević.

Sve goste zabavlja glazbena grupa: “Captain Cook”.

Idućih nedjelja slijedi pozdravljanje Povila, Donjeg Zagona te zadnji vikend – Ledenica. Subotom maškaroni gostuju na zabavama u ostalim mjestima crikveničko-vinodolskoga kraja koja njeguju običaje maškaranja, a Ledeničani izdvajaju gostovanja u Novom Vinodolskom i Klenovici.

 

Skip to content