Novosti


Započinje energetska obnova Doma kulture

Za tjedan dana kreće prva obnova Doma kulture, nekadašnjeg Društvenog doma izgrađenog početkom 60-ih godina, a koji se nalazi u samom centru Grada na Frankopanskom trgu tik uz Frankopanski kaštel.

Gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog danas je s tvrtkama Crivac projekti d.o.o. i Crivac d.o.o.  potpisao Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Doma kulture u Novom Vinodolskom vrijedan 3,1 milijun kuna bez PDV-a. Projekt je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša u okviru Javnog natječaja za obnovu kulturne baštine s čak 2 milijuna kuna a obuhvatit će radove na obnovi fasade, zamjeni stolarije te krovišta, i to uz nadzor Konzervatorskog odjela u Rijeci.

 

Ispred zajednice ponuditelja potpisivanju su nazočili direktori Nediljko Domazet i Vladimir Škrljac.

 

Prema podacima iz knjige Moj Novi novljanski Dom kulture je 31.12.1961. predan na korištenje građanstvu, a uz priredbe i društvene zabave ovdje su se od 1962. godine prikazivale i kino-projekcije. Tako se i danas u Domu kulture odvijaju sva važna događanja, predstave, svečanosti, projekcije za djecu, koncerti, smotre KUD-ova i klapa, maškarane zabave i brojni drugi programi, a u sklopu ovog  objekta djeluje i Centar za kulturu, koji u svom radu posebnu pozornost posvećuje zadovoljavanju svih oblika zabavnih, kulturnih i umjetničkih potreba Grada i njegovih stanovnika.

Ovo je objekt od iznimne važnosti za građane Novog Vinodolskog, mjesto okupljanja svih uzrasta i organizacije raznih društvenih događanja stoga me ovaj projekt izuzetno veseli. Centar grada poprimit će još ljepšu sliku, a moći ćemo se pohvaliti i snimkama iz zraka. Trajanje izvođenja radova procjenjuje se na 5 mjeseci no sve aktivnosti u Domu kulture nesmetano će se odvijati kao i one vezane uz 5.godišnje doba kojemu se svi radujemo!“  – istaknuo je gradonačelnik Cvitković.

Dom kulture prije energetske obnove

Posljednjih godina na objektu su izvršena manja ulaganja, poput djelomične zamjene stolarije, pregrađivanja prostorija, rekonstrukcije kotlovnice za centralno grijanje što je i sufinancirano od strane Ministarstva gospodarstva, no značajnijih ulaganja nije bilo.  Može se reći da će se ovim projektom brojnim korisnicima osigurati ugodniji boravak u „kulturnom centru“ grada te će se istovremeno postići energetske uštede.  Budući da se svi radovi izvode izvana, iz Grada potvrđuju da će se sve aktivnosti i programi održavati prema planu i rasporedu.

Skip to content