Novosti


ŽRK VINODOL: 11. turnir u malom rukometu Mali medo Gospić

Djevojčice ŽRK „Vinodol“ proteklog su se vikenda tradicionalno natjecale na turniru u malom rukometu „Mali medo“ u Gospiću, i to u dvije kategorije – djevojčice 2008. i mlađe te djevojčice 2009. i mlađe.

Za ekipu 2008.godište i mlađe igrale su:  Marija Buneta, Nina Dragec, Lara Dugonjić, Teanna Halović, Katarina Mataija, Petra Mikolić i Laura Raštegorac, te su u grupnoj fazi natjecanja, u vrlo jako konkurenciji, pobjedivši u svim utakmicama, zauzele prvo mjesto u grupi s maksimalnih 8  bodova, i uvjerljivom gol razlikom +31 gol. Ostvarile su pobjede nad: Žrk Opatija (15-9), Žrk Lokomotiva (12-7),  RŠ Mini Sunce (13-5), Žrk Colapis Ozalj (15-3).

„U polufinalnom susretu igramo protiv ekipe RK Gospić 1, te nakon izjednačenih par minuta naše cure pojačavaju brzinu igre i povećavamo naše vodstvo na 5 golova razlika, te isto zadržavamo do kraja susreta. U finalu se sastajemo s RK Vučići, gdje čvrstom obranom u igri i s nekoliko obrana našeg golmana u 3. minuti imamo vodstvo od 2 razlike. Naše cure su bile vrlo razigrane, brzom igrom i točnim dodavanjima susret završavamo sa 5 golova prednosti  i osvajamo prvo mjesto. „ – zadovoljno prepričavaju trenerica Antonija Butković i trener Daniel Ristić.

Laura Raštegorac proglađena je najboljom igračicom turnira, a Katarina Mataija i Lara Dugonjić uvrštene su u najbolju petorku turnira.

U ekipi koja se natjecala u kategoriji 2009. i mlađe igrale su djevojčice rođene 2010. i 2011. godine – Nevia Andonov, Lara Blažević, Vanessa Blažević, Ema Čavkić, Taša Đuranović, Ana Maria Lorbek, Lucija Mataija, Petra Peričić, Antonela Peričić. „Na svom drugom samostalnom turniru, unatoč samo jednoj ostvarenoj pobjedi, djevojčice su pokazale napredak u igri. U borbi za 7.mjesto izgubile su od Primorske škole rukometa, te u konkurenciji od 10 ekipa zauzele zauzele 8 mjesto. „ –dodaje trener.

Čestitamo djevojčicama i trenerima na ostvarenom rezultatu i želimo uspješan nastavak natjecateljske sezone.

 

Skip to content