Novosti


Dječji festival “Vruće ljeto” u petak 24.06.05. u Novom Vinodolskom

Ovogodišnji, peti Dječji festival »Vruće ljeto«, koji se održavao od 24. do 26. lipnja u Novom Vinodolskom, Selcu i Crikvenici okupio je osamdesetak sudionika iz cijele Hrvatske u dobi od 5 do 25 godina. Sudionici festivala su djeca koja su na festivalu pobijedila u protekle četiri godine, stoga se ovogodišnji festival održava pod nazivom »Vruće ljeto – najbolji od najboljih«, rečeno je na tiskovnoj konferenciji koju su održali direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Crikvenice Zdenko Ivančić i profesor Darko Majstorović. Djelatnost

Danas KTD Ivanj većinu svojih prihoda ostvaruje na području grada Novog Vinodolskog koji je ujedno i sjedište tvrtke i to u slijedećim osnovnim djelatnostima:

Preuzimanje, transport i zbrinjavanje komunalnog/kućnog otpada, upravljanje odlagalištem komunalnog otpada, održavanje čistoće javnih površina, održavanje, uređenje i izgradnja novih parkovnih, zelenih i javnih površina, odvodnja i zbrinjavanje komunalnih voda i sustava pročišćavanja fekalnih voda, pogrebne usluge i održavanje i uređenje mjesnih groblja, vođenje gradske – “zelene” tržnice, vođenje i održavanje gradskih parkirališta, te vođenje, održavanje i uređenje gradskih kupališta.

Poduzeće održava osim parkova i zelenih površina grada Novog Vinodolskog i zelene površine i parkove okolnih mjesta i Općine Vinodolske, što zajedno iznosi cca 8 ha. Upravlja grobljima i obavlja pogrebne poslove na ukupno 9 groblja. Gradska deponija prima godišnje oko 15 000 tona otpada. Upravlja komunalnim sustavom dužine oko 16 km sa mehaničkim sustavom pročišćavanja i podmorskim ispustom, te obavlja ručno i strojno čišćenje javnih površina grada Novi Vinodolski u godišnjem obimu od cca 6 miliona m2.

Tvrtka obavlja komunalne i ostale poslove i izvan svoga sjedišta i posjeduje koncesije na odvodnji i zbrinjavanju komunalnih voda, zbrinjavanju komunalnog otpada, te uređenju zelenih površina i u susjednim jedinicama lokalne samouprave. Isto tako obavlja poslove i za fizičke osobe što svjedoči o konkurentnosti i osposobljenosti tvrtke da se na efikasan način uključi na tržište roba i usluga. Tvrtka je isto tako registrirana i za niz djelatnosti vezanih uz more, od kojih tek očekuje da dobivanjem koncesija za iste ostvari “proboj” i u tom smjeru. U tom smislu tvrtku očekuje opremanje sredstvima rada i kadrovima u tim djelatnostima ( plažna ponuda – sportovi na plaži i moru, ugostiteljska ponuda itd. );

Skip to content