Novosti


GRAD NOVI VINODOLSKI NA 16. MJESTU PO OSTVARENJU PRORAČUNA ZA 2017. GODINU

U novom Newsletteru Instituta za javne financije obrađena je tema „ Ostvarenje proračuna općina, gradova i županija u 2017.“ Prikazani su osnovni podaci o ostvarenju proračuna svih hrvatskih lokalnih jedinica u 2017., prihodima i rashodima te suficitu ili deficitu (po stanovniku i ukupno).
Ministarstvo financija već godinama redovito objavljuje ostvarenje proračuna svih lokalnih jedinica. Riječ je o brojnim i obimnim Excel tablicama u kojima su gradovi i općine složeni po županijama. Zbog velikog broja lokalnih jedinica i zbog složenosti proračuna, u njima se nije baš lako snalaziti i uspoređivati pojedine lokalne jedinice. Stoga je cilj ovog rada omogućiti građanima brži i lakši uvid u osnovno financijsko stanje grada, općine i županije u 2017., a podrobniji podaci objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva financija, ali i lokalnih jedinica.
Od ukupno 128 gradova u Republici Hrvatskoj Novi Vinodolski je zauzeo visoko 16. mjesto.

Podatke za ostale gradove, općine i županije možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://www.ijf.hr/upload/files/file/newsletter/116.pdf .

Skip to content