Novosti


Izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Udruga „Uzorne hrvatske seoske žene“ po šesnaesti put organizira izbor za „Najuzorniju hrvatsku seosku ženu“. Tim projektom radi se na promociji vrijednosti i važnosti žena na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu.
Ovogodišnji izbor održati će se u Kutjevu, Požeško-slavonska županija, na dan 15. listopada 2016. godine, simbolično, kada se obilježava Svjedski dan seoske žene.
Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara izmeđi 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanostvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne

proizvode i/ili rukotovorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za  Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.
Na web stranici Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj http://www.cbpp.com.hr/ objavljen je Javni poziv i Prijavnica za prijavu kandidatkinja s područja Primorsko-goranske županije. Također, sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 035/431-723 te e-mailom na adresu: [email protected]

Skip to content