Novosti


KLAPA “VINČACE” 15. SVIBNJA PROMOVIRALA U KONCERTNOJ DVORANI LISINSKI SVOJ PRVI CD ” DA SE NE ZATRE SPOMEN”

Udruga Hrvatski festival klapa i mandolina 16. svibnja uvrstio klapu “Vinčace”odlukom stručnog povjerenstva festivala među deset odabranih klapa Hrvatskog festivala klapa i mandolina “Opatija 2012.”

Novljanska muška klapa “Vinčace” promovirala je 15. svibnja svoj prvi CD pod nazivom “Da se ne zatre spomen” u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Promocija je ujedno bila i humanitarni koncert za dvoje djece hrvatskih redarstvenika. Osim klape “Vinčace” nastupili su i Gudački kvartet Veljak iz Rijeke i zbor Ministarstva unutarnjih poslova. U Novom Vinodolskom klapa “Vinčace” promovirat će svoj novi CD na Precrikvi, u nedjelju, 27. svibnja, u 20 sati ( u slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Domu kulture). I novljanski koncert je humanitarnog karaktera te će prihod od ulaznica, po cijeni od 30 kuna, biti uplaćen Dječjem vrtiću “Fijolica” za potrebe kupnje didaktičke opreme.

uz to, Klapa “Vinčace” uvrštena je među deset odabranih klapa Hrvatskog festivala klapa i mandolina “Opatija 2012.”. Odluku o tome donijelo je stručno povjerenstvo Hrvatskog festivala klapa i mandolina 16. svibnja.

Festivalska večer održat će se uoči Dana Grada Opatije u nedjelju, 22. srpnja 2012., na Ljetnoj pozornici u Opatiji, s početkom u 21 sat. Pored novljanske klape “Vinčace” u festivalskoj večeri sudjelovat će ponajbolje hrvatske klape koje koriste akustične žičane instrumente, u skladu s određenim pravilima, koja omogućuju prezentaciju, očuvanje i širenje naše tradicijske klapske baštine i u budućnosti – navedeno je u Potvrdi o uvršetnju klape “Vinčace” među deset ponajboljih klapa na festivalu Udruge Hrvatskog festivala klapa i mandolina.

Ove godine na listi uzvanika bit će predstavnici Ministarstva kulture RH, Ministarstva turizma RH, predstavnici gradova iz Hrvatske i inozemstva, a očekuje se i dolazak predsjednika RH Ive Josipovića. Ocjenjivački sud bit će u sastavu: Mirna Marić, Nikola Buble, Duško Tambača, Milan Jakić, Ljubo Kuntarić i Ramiro Palmić. Klapa “Vinčace” koja stalno niže uspjehe, dostojno će u Opatiji, uz ostale hrvatske klape, predstaviti i svoj Grad Novi Vinodolski.

Skip to content