Novosti


“Majstori s mora” najbolji na Rokovskom natjecanju u Klani

Dok se njihovi stariji kolege ovih dana uspješno bore sa požarima, Vatrogasna mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski nastavlja seriju uspješnih rezultata na vatrogasnim natjecanjima. Iako su bili u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodna natjecanja zbog bolesti i zauzetosti dva člana ekipe pokazali su da u svom sastavu imaju uspješne zamjene. Po vremenskim uvjetima koji nisu išli na ruku organizatoru ni natjecateljima (najprije kiša pa jak vjetar) Majstori s mora su i u tim uvjetima bili uvjerljivo najbolji.

Na natjecanju je nastupilo 14 odjeljenja vatrogasne mladeži, a podršku natjecanju i natjecateljima pružili su načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić, predsjednik Općinskog vijeća Dušan Štenberger, županijski zapovjednik Mladen Šćulac, predsjednik VZ PGŽ Slavko Gauš, i predsjednica Savjeta vatrogasne mladeži VZ PGŽ Renata Topolovec. Uz predsjednika DVD Klana Daria Gauša bili su tu i gosti iz Njemačke inače prijatelji novljanskih vatrogasaca iz organizacije Njemački vatrogasci pomažu koji već sedmu godinu borave u Novom Vinodolskom.

Ekipa Mladeži DVD San Marino – Novi Vinodolski nastupila je u sastavu koji je ovaj put imao i svoje posebnosti. U ekipi su nastupili troje braće: Viktor i Leon Buneta, Luka i Laura Raštegorac i Vito i Emanuel Mlinarić. Uz njih ekipu su činili: Nika Tatalović, Gabrijel Kolar i Noah Ugrinović, uz pričuve Petar Filipovića, Mauro Komadina i Isabell Tomljanović. Ako se tome doda da su u timu voditelja sestra i brat Lorena i Valentino Topolovec dovoljno govori da je vatrogastvo tradicionalno obiteljsko opredjeljenje što se i u ovom slučaju pokazuje kao nepisano pravilo.

Skip to content