Novosti


Mladi vatrogasci iz Novog Vinodolskog na prijemu u Primorsko – goranskoj županiji

Izuzetni rezultat ostvaren na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži osvajanjem 2. mjesta u konkurenciji preko tisuću natjecatelja iz cijele Hrvatske bio je povod da u Primorsko-goranskoj županiji organiziraju prijem i čestitaju mladim vatrogascima iz Novog Vinodolskog i njihovim voditeljima.

 „Majstore s mora“, mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski primio je Zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik Ureda županije Goran Petrc. O dvadesetgodišnjem kontinuiranom radu sa vatrogasnom mladeži koji je ove godine rezultirao ovim povijesnim uspjehom govorio je Tajnik DVD-a San Marino – Novi Vinodolski i Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice PGŽ Velibor Topolovec. Koliko je uistinu značajan postignuti rezultat govori činjenica da je ovo najbolje ostvarenje jedne ekipe vatrogasne mladeži sa priobalje u povijesti Lijepe naše. Istaknuto je da je ovo ostvarenje, rezultat dvadeset godišnjeg rada u kojem su ekipe DVD-a San Marino – Novi Vinodolski 25 puta bili prvaci naše Županije čime su ostvarili plasman na 9 državnih natjecanja na kojima su predstavljali našu županiju.

 U ugodnom razgovoru Zamjernika župana sa članovima ekipe: Maria Buneta, Nika Tatalović, Noah Ugrinović, Marino Trstenjak, Viktor Buneta, Gabrijel Kolar, Leon Buneta, Vito Mlinarić, Emanuel Mlinarić, Luka Raštegorac, Isabella Tomljanović, Petar Filipović i Mauro Komadina i voditeljima Lorena Topolovec, Valentino Topolovec i Renata Topolovec prenesena su iskustva sa državnog natjecanja, ali i sa dva natjecanja u Karlovcu i Senju na kojima je novljanska mladež potvrdila neospornu kvalitetu osvajanjem 1. mjesta na tim natjecanjima.

 Na kraju prijema razmijenjeni su prigodni pokloni uz zajedničko fotografiranje za uspomenu na ovaj značajan događaj za male heroine i heroje iz Novog Vinodolskog.

 

Skip to content