Novosti


Na Cetinju održani Dani Ivana Mažuranića

Crnogorci su Mažuraniću zahvalni i osobito ga poštuju zbog toga što je svojim epom »Smrt Smail-age Čengića« pronio glas o samosvojnosti i herojstvu crnogorskoga naroda. »Dani Ivana Mažuranića u Crnoj Gori«, rezultat su aktivnosti Hrvatsko-crnogorskog društva prijateljstva u sklopu međudržavnog projekta, a na čelu mu je prof. dr. sc. Milorad Nikčević, pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, Skupštine Republike Crne Gore, Županije Primorsko-goranske, Grada Novog Vinodolskog te Prestolnice Cetinje.

SDP-HSU-HSS-HNS

NOVI VINODOLSKI – Nositelj liste koalicije stranaka SDP-HSU-HSS-HNS za Gradsko vijeće Novoga Vinodolskog Milivoj Vidmar na jučerašnjem predizbornom skupu predstavio je program te koalicije.
– Ova kolacija predstavlja svoju viziju, programe i projekte koji sadržavaju ključne karakteristike – stabilnost, razvoj, viziju i realnost. Naš program temeljen je na kontinuitetu gospodarskog i turističkog razvitka, izgradnji komunalne infrastrukture, razvoju poljoprivrede i stočarstva te turizmu u ruralnom području Grada Novoga Vinodolskog.
U sljedećem mandatu nastavit ćemo s asfaltiranjem svih neasfaltiranih ulica na području Grada, kroz »Projekt Jadran« u suradnji s »Hrvatskim vodama« izgradit ćemo nove sustave odvodnje otpadnih i fekalnih voda. Nastavit ćemo s aktivnostima u sportsko-rekreacijskom centru Bahalin, u kojem se planira izgradnja sportske dvorane i zatvorenog bazena. Dovršit ćemo započete urbanističke planove, uređenja poslovnih zona i donijeti Prostorni plan Grada. Izgradit ćemo komunalni centar Ivanj te riješiti vodoopskrbu na čitavom području Novog Vinodolskog, zaključio je Vidmar.

Skip to content