Novosti


Nastavak aktivnosti povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

Nakon prve održane radionice Modni eko mačak, posjeta reciklažnom dvorištu Komunalnog trgovačkog društva Ivanj te poučnom predavanju ronilačkog centra Dive side o štetnosti otpada  za vrtićarce, ali i njihove roditelje danas popodne je na rasporedu druga radionica Modni eko mačak.

Odjevne predmete kao i sve ostale kreacije koje će ove vrijedne ruke izraditi moći ćete vidjeti na modnoj reviji koja će se održati na Dan planeta Zemlje, 22. travnja na ulicama našeg grada. Fijolica je pripremila i eko – himnu “Vreće poredi, otpad uredi” te dio himne donosimo u nastavku:

“Od malih nogu treba učiti

da se ne mora puno mučiti:

Čemu te sve silne vreće?

U koju bacit koje smeće?

Vrijedan budi, nek’ vide ljudi,

Vreće poredi, otpad uredi!

Osim vrtićaraca u akciju se uključuju i ronioci, koji će u subotu 20. travnja čistiti podmorje i to na lokacijama u Klenovici, na Glavnoj gradskoj plaži i na području Podbarana.

U ponedjeljak, 22. travnja je na rasporedu i izložba Blago jadranskog podmorja– oklopa jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta koralja, bodljikaša i spužava koja će se održati u OŠ Ivana Mažuranića, a posjetit će je učenici i polaznici dječjeg vrtića Fijolica.

O svim ostalim aktivnostima pravovremeno ćemo vas obavijestiti!

Skip to content