Novosti


NOVLJANI S ODUŠEVLJENJEM SRDAČNO DOČEKALI KLAPU “VINČACE” – POBJEDNICU FESTIVALA KLAPA OMIŠ 2015.

Vinčace omiš

Mnogobrojni Novljani su srdačno i oduševljeno, velikim pljeskom, pozdravili dolazak klape “Vinčace” – pobjednice Festivala klapa Omiš 2015. pod korivić na Trgu Vinodolskog zakona, gdje su ih dočekali gradonačelnik Oleg Butković te pjesmom  njihove kolege – Pučki pivači, ženska klapa Puntape, KUD Ilija Dorčić i Joso Butorac, pobjednik MIK-a, nakon čega je nastupila i pobjednička klapa. 

P7271284

Muška klapa “Vinčace” osvojila je u Omišu prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva i Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša s pjesmama “Prokleta bud” i “Vapor plovi”.

 MG 0097

Gradonačelnik Oleg Butković uz šampanjac, čestitao je klapi na ogromnom i izuzetnom uspjehu na najznačajnijem festivalu dalmatinskih klapa u Hrvatskoj – u Omišu te im obećao daljnju financijsku potporu Grada.

Klapa “Vinčace” osnovana je 1999. godine.

 MG 0111

“Vinčace” čine Radovan Baričević, tenor, Vladimir Mitić, Damir Stošić, i Stefan Krošnjak, drugi tenori, Mateo Doričić i Mario Butorac, baritoni te Darko Cerniar i Aldo Gradišar, basovi, a voditelj klape je Svetomir Popović.

Vinčace doček

Godine 2011. klapa je započela suradnju s MUP-om RH, pod čijim je pokroviteljstvom izdala svoj prvi nosač zvuka “Da se ne zatre spomen”,  a prije dvije godine izdala je prvi live nosač zvuka “U živo pod Nahajem” i prvi spot i singl “Timun od života”. Klapa je u Omišu 2000. godine bila proglašena za najboljeg debitanta Festivala dalmatinskih klapa.

Pobjednici su na Festivalu klapa u Senju, osvojili su Zlatnu plaketu i prvo mjesto na Međunarodnom festivalu zborova u Veroni, finale u Omišu, prvo mjesto publike i drugo mjesto žirija na Festivalu klapa u Senju, prvu nagradu za festivalu Melodije Kvarnera u duetu s Karin Kuljanić, finale u Omišu 2002…  

 MG 0090

Klapa nosi naziv po vijencu od cvijeća koji je u davna vremena nosila djevojka uoči svoga vjenčanja.

– Kad smo ušli u finale, očekivali smo pobjedu. Bili smo spremni, koncentirani  i puni volje. U Omiš smo išli s velikom željom za pobjedom. U ime klape i u svoje ime zahvaljujem svima na prekrasnom dočeku – kazao je bariton Mario Butorac.

Skip to content