Novosti


ODRŽAN 5. SUSRET ALENOVIH PRIJATELJA

 

U Brinju je u organizaciji Alenovih prijatelja, uz domaćinstvo DVD-a Brinje, održan 5. Susret Alenovih prijatelja. Susret je održan povodom pete godišnjice od iznenadne smrti jednog od najaktivnijih, članova DVD-a San Marino – Novi Vinodolski Alena Blaževića.

zeljak308

-Kako bismo evocirali sjećanja i održali uspomenu na velikog vatrogasca koji nas je svojim dugogodišnjim radom zadužio, a onda iznenada napustio, svake godine sastaju se članovi društava  koje je Alen najradije posjećivao i u kojima je imao najviše prijatelja. Prvi susret održan je u Novom Vinodolskom, drugi u Loparu, treći u Otočcu, četvrti u Hrašću a petom su domaćini bili Alenovi veliki prijatelji iz DVD-a Brinje. Ovo je jedinstven način obilježavanja za kojeg su se opredijelili Alenovi prijatelji kada su odlučili da susret postane tradicionalan, a da domaćinstvo susreta svake godine preuzme drugo prijateljsko društvo – naveo je Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski.

zeljak309

Pobjednici iz DVD-a San Marino

Na susretu se okupilo više od sto članova iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz  Jasenka, Brinja, Otočca, Hrašća, Lopara i Novog Vinodolskog . Susretu su prisustvovali i članovi obitelji pokojnog Alena – supruga Sonja te sinovi Sandro i Danko.

zeljak310

Obitelj Blažević s predstavnikom pobjedničke ekipe i predsjednikom DVD-a Brinje

Tradicionalno je održan  i turnir u malom nogometu. Iako rezultati na ovom susretu nisu prioritet, potrebno je spomenuti da je prvi put na ovim susretima prvo mjesto osvojila ekipa Alenovog DVD-a San Marino – Novi Vinodolski  koja je u finalnom susretu pobijedila ekipu domaćina DVD-a Brinje. U susretu za treće mjesto ekipa DVD-a Lopar bila je bolja od ekipe DVD-a Otočac.

zeljak311

Ekipa DVD-a Brinje

Po završetku sportskog djela domaćini su svim ekipama i obitelji Blažević uručili prigodne poklone. Pehare najboljima uručili su članovi obitelji Blažević, a susret je zaključen prigodnim riječima predsjednika DVD-a Brinje Ante Javora, mjesnog župnika, inače velikog Alenovog prijatelja vlč. Peje Ivkića  i tajnika DVD-a San Marino Novi Vinodolski Velibora Topolovca, koji je uz zahvalu, izvijestio prisutne da će domaćin  6. Susreta Alenovih prijatelja 2015. godine biti DVD Jasenak.

zeljak312

Završni poredak ekipa

Foto: V. Topolovec

Skip to content