Novosti


OTVOREN NATJEČAJ ZA DODJELU POTPORA MALIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je dana 24.4.2015. objavila Natječaj za provedbu podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«, provedba tipa operacije 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«.

 Predmet natječaja je dodjela sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.  malim poljoprivrednim gospodarstvima upisanima u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom i ovim natječajem.

  Potpora se dodjeljuje obliku bespovratnih financijskih sredstava, za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu, a visina potpore po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

U prihvatljive aktivnosti u sklopu podmjere 6.3.1. ubrajaju se:

 1. kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,

 2. kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. ovoga Pravilnika osim proizvoda ribarstva

 3. kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta

 4. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme,

 5. podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,

 6. uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje,

 7. građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda,

 8. stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I,

 9. operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

 Tekst Natječaja i Pravilnik o provedbi Natječaja možete pronaći na slijedećem linku: http://www.apprrr.hr/podmjera-63-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava-1418.aspx .

 Za sva pitanja i pomoć pri pripremi Vaše projektne prijave možete se obratiti Lokalnoj akcijskoj grupi „Vinodol“ na e-mail: [email protected] ili na broj telefona 051 248 503.

Skip to content