Novosti


OTVORENA HUMANITARNA IZLOŽBA “NOVI U OBJEKTIVU”

 izloz7

Uoči blagdana sv. Filipa i Jakova, zaštitnika Novog Vinodolskog i Dana Novog Vinodolskog, u Gradskoj galeriji Turnac u Novom Vinodolskom svečano je otvorena humanitarna izložba novljanskih zaljubljenika u fotografiju “Novi u objektivu”. Izložbu je otvorio gradonačelnik Velimir Piškulić, u nazočnosti Olega Butkovića, ministra pomorstva, prometa i infrastrkture u Vladi RH, inače dugogodišnjeg gradonačelnika Novog Vinodolskog i brojnih građana. Izložene su fotografije jedanaest fotografa koji su ustupili svoje fotografije na temu Novog Vinodolskog, od kojih je jedna izrađena na platnu, a druga u digitalnom tisku.

izloz8

Prije toga, nazočne su pozdravili Mario Butorac, ravnatelj Centra za kulturu i Barbara Kalanj Butković, ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice Novi Vinodolski.

izloz5

– Sve je počelo inicijativom Nine Bijelca i Jadranke Vukelić – Brkljača koji su došli na ideju da se okupe zaljubljenici u fotografiju s područja Grada te da naprave zajedničku izložbu humanitarnog karaktera. I tako je krenulo, 11 autora dalo je na raspolaganje svoje fotografije. To su “11 veličanstvenih”: Ivan Balažević, Nino Bijelac, Ognjen Blažević, Goran Gajić, Alen Međić, Nena Pavelić, Nenad Pavelić, Martina Rubčić, Jadranka Vukelić – Brkljača i Ronald Žanić – rekao je Mario Butorac.

izloz4

– Uz pomoć pokrovitelja Grada Novog Vinodolskog zaustavljena je ljepota motiva našeg grada prenesena na platno, staklo te je izrađena mapa sa 11 fotografija svih navedenih autora. Ustanove u kulturi osmislile su program i rezultat zajedničkog rada na zadovoljstvo sviju je ovdje ispred nas. Ipak doživljaj će biti potpun ako svojim donacijama malom Teu Jelenoviću učinimo život sretnijim i zdravijim. A fotografijom koju ćete ponijeti sa sobom, bit će zauvijek zaustavljeno sjećanje na današnje događaje i voljene vizure i motive grada u kojem je more najmodrije, zrak najsvježiji, i sunce najsjajnije te jezik koji se najbolje razumije i ljudi koje se nabolje poznaje. Zato pomno razgledajte izložbu i odlučite koja će fotografija krasiti zidove vašeg doma, turističkog ili ugostiteljskog objekta…- kazala je Barbara Kalanj Butković.

Sve nazočne oduševio je sviranjem na harmonici Marin Bilić, učenik Osnovne glazbene škole Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, koji je nagrađen velikim aplauzom. Isto tako, odševio je i nastup novljanske muške klape “Vinčace”, pobjednika Festivala klapa u Omišu 2015., koji su također nagrađeni srdačnim pljeskom.

izloz6

Izložba je humanitarnog karaktera, a bit će otvorena 11 dana, od 28. travnja do 1. svibnja u Gradskoj galeriji Turnac od 10 do 12 i od 17 do 20 sati, a potom do 8. svibnja u u Narodnoj čitaonici i knjižnici Grada Novog Vinodolskog. Prikupljene donacije uplatit će se obitelji Jelenović za liječenje malog Tea.  

 

Skip to content