Novosti


POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI JADRANSKE MAGISTRALE NA DIONICI NOVI VINODOLSKI – KOZICA

Prije dva dana počeli su zemljani radovi na rekonstrukciji Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Kozice. U Novom Vinodolskom, u blizini hotela Tamaris izvode se radovi na oborinskoj odvodnji na magistrali, a na raskrižju na Krmpotskoj Ruci zemljani radovi zbog proširenja raskrižja. Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna, a rekonstruira se dionica duga 12,5 kilometara, koja bi trebala biti dovršena do mjeseca studenog. Investitor su Hrvatske ceste putem Betterment programa odnosno inozemnih kredita. Radove izvode građevinske tvrtke Strabag i GP Krk.

mag1

Dionica od Novog Vinodolskog do Kozice dosad nikad nije obnavljana, osim kraće dionice u blizini Povila, i u vrlo lošem je stanju. Na magistrali će se zamijeniti stari sloj asfalta novim, debljine deset centimetara. Riječ je o polimernom modificiranom bitumenu koji je trajniji, otporniji na klizanje, elastičniji i podnosi veća opterećenja.

U sklopu rekonstrukcije magistrale bit će uređeni i ulazi u naselja odnosno raskrižja Grabrova, Dugno – Povile, Žrnovnica – Ledenice, Klenovica – Kalanji i Krmpotska Ruka – Smokvica, što će uvelike olakšati život tamošnjih stanovnika, ali i brojih turista ljeti, koji više neće morati strahovati pri izlasku iz naselja. Raskrižja će biti osvijetljena javnom rasvjetom, u čijem financiranju uz Hrvatske ceste sudjeluje i Grad Novi Vinodolski. Grad surađuje s Hrvatskim cestama i uvijek im je pri ruci pri ovakvim projektima – doznajemo od Vinka Kalanja, više savjetnika za kapitalne investicije i komunalne djelatnosti .

Veliki angažman oko rekonstrukcije Jadranske magistrale  od Novoga do Kozice dao je gradonačelnik Oleg Butković, koji je gotovo šest godina „gurao“ taj program, koji je konačno došao u svoju finalizaciju. Stanovnici Klenovice i ostalih naselja uz magistralu izrazili su svoje zadovoljstvo obnavljanjem te dionice, koja im je svakodnevno zadavala velike teškoće. Radovi će odvijati i tijekom turističke sezone, a promet magistralom bit će reguliran semaforima.

mag2

 

Skip to content