Novosti


PODUZETNIČKI DANI 2019. GODINE

Poduzetničkih dani 2019 održavaju se 25. i 26. 4. 2019. u Novom Vinodolskom.

Inicijatori i organizatori su dječji vrtići Fijolica” Novi Vinodolski, “Radost” Crikvenica i “Cvrčak i mrav” Tribalj. Tri umrežena vrtića provode projekt “Od ideje do ostvarenja” s ciljem poticanja razvoja poduzetničkih kompetencija od najranije dobi.

Primarni cilj ovog projekta razvoj inicijativnosti, kreativnosti i poduzetnosti kod djece što podrazumijeva sposobnost djeteta da vlastite ideje iznosi i ostvaruje u različitim aktivnostima i projektima koji su jedan od oblika prirodnog, integriranog učenja djece. Drugi cilj je osposobiti odgajatelje kako prepoznati takve „iskre“ u očima djece, kako bi ih bili u mogućnosti poduprijeti, osnažiti i motivirati na tom ranom istraživačkom putu. Treći cilj projekta je povezati velike i male, odrasle i djecu te pokrenuti novu priču iz koje djeca uče od odraslih i obratno. Sastavni dio projekta su i Poduzetnički dani koji se organiziraju drugu godinu za redom. Prošle godine su održani u Crikvenici, a ove godine u Novom Vinodolskom.

Cilj Poduzetničkih dana je omogućiti djeci različite dobi istraživanje i eksperimentiranje na kreativan način te široj javnosti predstaviti način rada sa djecom i učenicima; projekte koji se potiče i promiče razvoj poduzetničkih kompetencija. Sadržaji događanja namijenjeni su svim dobnim skupinama.

Prvog dana, 25.4.2019., organizirano je predavanje za zainteresirane poduzetnike koji bi se upoznali s mogućnostima koje nude razne potporne institucije za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Plenarni predavač bit će prof. dr.sc. Branko Blažević, a u nastavku će svoje mjere za poticanje poduzetništva predstaviti gradovi Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodolska općina. Mjere za poticanje poduzetništva predstavit će i Primorsko – goranska županija. Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavit će mjere aktivne politike zapošljavanja. PC Vinodol educirat će buduće poduzetnike o načinu izrade poslovnog plana, a LAG predstavit će mogućnosti financiranja iz Europskih fondova. HBOR će predstaviti mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata koje nudi ta banka.

Uz ova događanja koja počinju u Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog u 10,00 sati, odvijat će se na Trgu Vinodolskog zakona sajam prirodnih proizvoda, a u Domu kulture Festival znanosti – Znanost u vrtiću- istraživačko učenje „Može li biti drugačije?! Kako to istražuju djeca“.

Drugog dana, 26.4.2019., planiran je međužupanijski stručni skup u organizaciji AZOO pod nazivom Kompetencije, inicijativnost i poduzetnost u integriranom učenju djece. Skupu će prisustvovati 50 odgajatelja i stručnih suradnika iz Primorsko – goranske, Istarske i Ličko- senjske županije. Na skupu će sam projekt i svoju praksu predstaviti tri dječja vrtića (Fijolica, Cvrčak i mrav, Radost). Plenarni predavači su izv.prof.dr.sc. Lidija Vujičić i doc.dr.sc. Vilko Petrić sa Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Program

Skip to content