Novosti


Pokazna vatrogasna vježba za učenike i djelatnike OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski

DSC00422 Large

Operativna postrojba DVD-a San Marino – Novi Vinodolski u sklopu  akcije Svibanj – mjesec zaštite od požara pripremila je i odradila pokaznu vatrogasnu vježbu na igralištu malih sportova ispred Osnovne škole u Novom Vinodolskom.

 

DSC00409 Large

 

         Vježba je započela evakuacijom učenika i djelatnika škole koja je odrađena po planu evakuacije. Uz učenike i djelatnike škole, vježbi su prisustvovali djeca starijih grupa dječjeg vrtića Fijolica Novi Vinodolski.

 

         U prvom dijelu prezentirane su vještine vatrogasne mladeži kroz natjecateljske vježbe koje su izveli članovi mladeži DVD-a San Marino – Novi Vinodolski.

        –  Nastavljeno je s gašenjem početnog požara pomoću priručnih sredstava i aparata za početo gašenje požara. Po prvi puta je prezentirano i gašenje požara ulja u kuhinji na nepravilan i pravilan način, te hvatanje zmije i vraćanje u prirodu uz korištenje posebne opreme – naveo je Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski.

          Gašenje šumskog požara, a posebno plinske boce uz malo akrobacija najhrabrijih vatrogasaca bili su najatraktivniji dio vježbe. U završnom dijelu prezentirana je osobna i grupna vatrogasna oprema te omogućeno učenicima da razgledaju vozila i popričaju sa vatrogascima. Oni najhrabriji podignuti su auto-ljestvom  pa su imali prilike vidjeti školu i svoje kolege iz nesvakidašnje perspektive.

          Vatrogasci su prisutnima podijelili prikladne letke pod nazivom SPRIJEČIMO POŽARE!

 

 

 

Skip to content