Novosti


POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE NA GROBOVE POGINULIH BRANITELJA U DOMOVINSKOM RATU IZ NOVOG VINODOLSKOG

Grad Novi Vinodolski, kao i svake godine, svečano i dostojanstveno obilježava 5. kolovoz – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Oleg Butković i predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić položili su cvijeće i zapalili svijeće u holu Gradske uprave ispred spomen ploča poginulih branitelja u Domovinskom ratu iz Novog i poginulih u NOB-u, minutom šutnje odana im je počast, a zajedničku molitvu predvodio je vlč. Ivan Peranić, novljanski župnik u miru.

danpob1

Na grobove poginulih branitelja u Domovinskom ratu iz Novog Vinodolskog  Velimira Bažoka, Antona Mataije, Vanje Dražića, Alenka Smolčića, Denisa Mataije, Zdravka Špalja i Franje Vlašića položeno je cvijeće i zapaljene svijeće, a zajednička delegacija u kojoj su bili gradonačelnik Oleg Butković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, dogradonačelnik Velimir Piškulić predstavnici braniteljskih udruga Mariko Buljat i Ivan Polić, vlč. Ivan Peranić, Zdenka Vukelić, predsjednica Udruge antifašističkih boraca i Igor Uremović, direktor KTD Vodovoda Žrnovnica odala im je počast minutom šutnje. 

danpob2

Cvijeće i svijeće položene su i ispred centralnog križa na Gradskom groblju u Novom Vinodolskom za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu te im je minutom šutnje također odana počast.

Predstavnici Grada i braniteljskih udruga na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti položit će vijenece i zapaliti svijeće na spomen obilježje iz Domovinskog rata u Zalužnici.

danpob3

Skip to content