Novosti


Priča o uskrsnom zecu Dječjeg vrtića Fijolica

Priče su jedan od najmoćnijih alata u radu s djecom. Čarolijom pripovijedanja djecu vodimo u svijet mašte gdje će djeca realnost zamijeniti fantazijom, poistovjetiti se s emocijama junaka priče, steći iskustva, usvojiti nove vrijednosti… Magičnost pripovijedanja učinit će da stvari postanu žive, životinje pričaju, glavni likovi dobiju posebne moći, nastaju posebna i čudesna bića. Zato je od velike važnosti da djeca od najranije dobi zavole slušati i pričati priče, zapravo da zavole dramatizaciju priča – igrokaze. Ono djeci nudi spoj mašte, kreativnosti i interakcije.

Zahvaljujući kazališnoj predstavi koju su za djecu iz Dječjeg vrtića Fijolica osmislile i napravile njihove odgojiteljice u suradnji i velikoj pomoći ostalih djelatnika vrtića, djeca su saznala tko je pravi uskrsni zec. Napravile su scenografiju, vježbale, izradile kostime, smijale se, čak se i ozlijedile, ali prije svega uživale! U suradnji sa ravnateljem OŠ Ivana Mažuranića Borisom Turjakom omogućen je prostor u holu u kojem je napravljeno pravo malo kazalište, a za tehničku realizaciju pobrinuo se ravnatelj Centra za kulturu Mario Butorac.

Obzirom da su ovom predstavom otkriveni neki skriveni talenti, čini se da se sprema još neko kazališno iznenađenje! Jer, najljepše je stvarati kad djeca uživaju…zato, budite spremni, djeco i odrasli, stiže još čarolije iz Fijolice.

 

Skip to content