Novosti


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVOG VINODOLSKOG: PRIOPĆENJE OD 25. TRAVNJA 2020.

Na području Grada Novog Vinodolskog i dalje smo bez zaraženih osoba od bolesti uzrokovane virusom COVID-19. Rezultat je to kontinuiranog rada Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog te ostalih pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite koje djeluju na području Grada Novog Vinodolskog. Stožer podržava i pohvaljuje sve odluke i mjere donesene od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su osnova i temelj za dobre rezultate koje postižemo u borbi protiv virusa na području našeg Grada. Također, velika zahvala pripada svim građanima koji se od početka ove krizne situacije pridržavaju svih mjera samozaštite koje propisuju državni i gradski stožer.

MJERE ZA POKRETANJE GOSPODARSKI I DRUGIH DJELATNOSTI

Stožer civilne Republike Hrvatske donio je dana 24. travnja 2020. godine četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu ponovnog pokretanja gospodarskih i drugih aktivnosti, a koje se primjenjuju od 27. travnja 2020. godine:

  1. Odluka o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  2. Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  3. Odluka o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID – 19
  4. Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Sve tri faze mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti koje je utvrdila Vlada Republike Hrvatske možete pregledati na sljedećem linku:

UPUTE I PREPORUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVOG VINODOLSKOG

  1. Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog apelira na sve građane da se s nastupom povoljnijih vremenskih uvjeta suzdržavaju zadržavanja na javnim prostorima (trgovi, šetnice, ulice) te ostalih okupljanja. Nadzor pridržavanja ovim mjerama nastavit će provoditi djelatnici DVD-a San Marino Novi Vinodolski, Policijske postaje Crikvenica te po potrebi ostali pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite.
  2. Vezano uz novi režim rada trgovina i ostalih djelatnosti od ponedjeljka 27. travnja, Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog provodit će nadzor nad pridržavanjem svih općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje možete pregledati na sljedećem linku:

Stožer napominje kako je i dalje na snazi mjera zabrane ulaska bez zaštitne maske na licu u sve trgovine i ostale objekte kojima je dozvoljeno obavljati djelatnost. Zaključak možete pregledati na sljedećem linku:

Skip to content