Novosti


SVEČANO OBAVLJENA PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI GRADONAČELNIKA GRADA NOVOG VINODOLSKOG IZMEĐU DOSADAŠNJEG GRADONAČELNIKA, SADA MINISTRA OLEGA BUTKOVIĆA I ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA VELIMIRA PIŠKULIĆA

P1290363

Danas je svečano obavljena primopredaja dužnosti gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog između dosadašnjeg gradonačelnika, sada ministra pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Olega Butkovića i zamjenika gradonačelnika Velimira Piškulića, koji sada obnaša dužnost gradonačelnika. Tom prigodom Oleg Butković je rekao kako je preuzeo funkciju ministra u Vladi Republike Hrvatske na sjednici Hrvatskog sabora 22. siječnja 2016. godine, čime mu je prestala gradonačelnička dužnost nakon jedanaest godina, koliko je bio na čelu Grada Novog Vinodolskog, koja je nespojiva s dužnosti ministra. Svečanom činu bili su nazočnI predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, direktori komunalnih društava Ivanj Alen Bruketa i Vodovoda Žrnovnica Igor Uremović, direktor TZ Vladimir Butković, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Marinko Buljat, pročelnici upravnih odjela Maja Pilepić, Zoran Tomić, Domagoj Kalanj te voditelji odjela.

P1290355

Nakon toga Oleg Butković oprostio se u Gradskoj vijećnici i od svih djelatnika Gradske uprave i institucija u nadležnosti Grada.

-Na moje mjesto došao je zamjenik koji će do lokalnih izbora obavljati dužnost gradonačelnika, a možda i nakon izbora, i nastavit će sve započete i neke nove projekte. Ponosan sam na sve što sam učinio kao gradonačelnik i što je učinila moja stranka HDZ tijekom ovih jedanaest godina na području Grada Novog Vinodolskog. Danas je Novi bitno drugačiji od onog kada sam 2005. godine prvi put postao gradonačelnik i nadam se da će se mnogi započeti projekti nastaviti i započeti novi. Dolazit ću u Novi, pratit ću i dalje razvoj Grada. Za mene je ovo jedan novi početak, sada moram razmišljati ne samo o Novom, već i o cijeloj zemlji i dijaspori. Moj resor je težak, budžet je 6 milijardi kuna, pred nama su veliki izazovi i realizacija projekata infrastrukture poput Pelješkog mosta, mosta preko Čiova, zračne luke, zaobilaznice Splita i drugi, između ostalog, kazao je Oleg Butković. Zahvalio je svim suradnicima na radu i pomoći te svima koji su sudjelovali tijekom jedanaest godina na realizaciji projekata na području Grada Novog Vinodolskog.

P1290375

Čestitke na funkciji ministra Olegu Butkoviću uputio je Velimir Piškulić, koji je istaknuo da ne sumnja u uspjeh ministra Butkovića u njegovom novom mandatu. – Novi Vinodolski se pod njegovim vodstvom potpuno promijenio i razvio. Novi je Grad budućnosti, jer ima ogromne resurse – naglasio je Velimir Piškulić.

I predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić čestitao je Olegu Butkoviću na imenovanju za ministra u Vladi Republike Hrvatske te naglasio da će Gradsko vijeće kao i uvijek davati potporu lokalnim razvojnim projektima i donositi odluke za boljitak građana i promidžbu Grada.

U ime zaposlenika Gradske uprave i institucija čestitala je Vesna Mrzljak, bliska suradnica Oleg Butkovića tijekom jedanaest godina njegovih mandata te mu zahvalila na suradnji kao prijatelju, suradniku i gradonačelniku. – Svima nam je čast da ste postali ministar – kazala je Vesna Mrzljak. U ime najmlađih u Gradu ministru Olegu Butkoviću čestitala je na ministarskoj funkciji ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica Nensi Dražić. 

 

Skip to content