Novosti


U POVODU BLAGDANA SVIH SVETIH POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJA IZ DOMOVINSKOG RATA I NOR-A

zeljak66

U povodu blagdana Svih svetih, 1. studenog, zajednička delegacija koju su predvodili gradonačelnik Oleg Butković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista Zdenka Vukelić te predstavnici braniteljskih udruga Marinko Buljat i Miljenko čargonja položili su cvijeće i zapalili svijeće ispred spomen ploča poginulih Novljana u Domovinskom ratu i NOR-u u holu Gradske uprave. Gradonačelnik Oleg Butković rekao je kako su se svi oni borili za slobodnu domovinu Hrvatsku te pozvao nazočne da im minutom šutnje odaju počast, a novljanski župnik don Hrvoje Poljak izrekao je molitvu.

zeljak67

Cvijeće i svijeće zapaljene su i ispred spomenika NOR-a u centru Novog Vinodolskog, na Partizanskom groblju, ispred središnjeg križa na Gradskom groblju te ispred spomen biste narodnom heroju Slaviši Vajneru Čiči te je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim.

zeljak69

Don Hrvoje Poljak izrekao je molitve za poginule i umrle na Partizanskom groblju i isred centralnog križa.

Inače, sva groblja na području Grada Novog Vinodolskog su lijepo uređena. Građani posjećuju svoje najbliže, na grobove nose cvijeće i pale svijeće u znak sjećanja i minutom šutnje odaju počast preminulima.

zeljak68

Skip to content