Novosti


UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA NOVOG VINODOLSKOG POMAŽE PRI NABAVCI OGRIJEVA ZA SVOJE ČLANOVE

Nakon završetka ljetnog perioda, Udruga umirovljenika Grada Novog Vinodolskog, svoje daljnje aktivnosti je bazirala na nabavci ogrijeva za svoje članove, na sportske aktvnosti, organizaciju izleta, posjet kazališnim predstavama, mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za članove Udruge i druge aktivnosti.
Predsjednik Udruge Nikola Mudrovčić kaže da Udruga pomaže svojim članovima pri nabavci ogrijeva u dva termina godišnje – u proljetnom i ljetnom. Ove godine naručene su manje količine ogrijevnog drveta nego lani, budući da su mnogi članovi prešli na ogrijev peletama. Ipak, putem Udruge umirovljenika za dvjestotinjak domaćinstava ugovorena je u oba termina nabavka oko 600 kubika ogrijevnog drva, po cijeni od 320 kuna po kubiku. Drva se mogu platiti u pet obroka. Inače, fiksna cijena od 320 kuna po kubiku ugovorena je s dobavljačem i prijevoznikom drva.

Nastavljena je i akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za članove Udruge svakog ponedjeljka od 8 do 9 sati u prostorijama Udruge umirovljenika. Akcija se provodi u suradnji s djalatnicima Programa Pomoć u kući, čijih je oko 80 posto korisnika, u članstvu Udruge umirovljenika. 

zeljak58

Prema programu rada Udruge, ako se dobiju planirana proračunska sredstva, i ove godine planirana je podjela po 100 kuna članovima starijim od 85 godina. Takvih umirovljenika je između 60 i 70.

Novljanski umirovljenici sudjelovali su u nekoliko sportskih susreta, na kojima su bila organizirana natjecanja. Sudjelovali su u Proljetnim susretima s umirovljeničkim udrugama iz Senja, Crikvenice (dvije), Novog Vinodolskog i Otočca. Ovogodišnji Susret je održan u Crikvenici, a sljedeći je planiran u Novom Vinodolskom, o čemu će se još trebati dogovoriti s ostalim udrugama – navodi predsjednik novljanske umirovljeničke udruge Nikola Mudrovčić. Zatim, Novljani su sudjelovali i na proljetnom susretu u sklopu Dana starijih osoba, odnosno na devetom druženju umirovljeničkih udruga s područja Primorsko – goranske županije, koje je održano na Krku u Domu za starije i nemoćne osobe Mali kartec. Novljanska udruga na tom susretu sudjelovala je u osam sportskih disciplina s 28 natjecatelja te osvojila prvo mjesto, kao najuspješnija po broju osvojenih nagrada. U mjesecu srpnju su Novljani sudjelovali na susretu svih udruga umirovljenika s područja Primorsko – goranske županije i gostiju s drugih područja u park šumi u Golubinjaku u Gorskom kotaru.

Trenutno, Udruga umirovljenika Grada Novog Vinodolskog u zajednici sa Udrugom za poboljšanje kvalitete življenja “Anastasija”, s voditeljicom programa Brankom Tepavac, organizira za svoje članove umirovljenički tečaj yoge (vježbe disanja i tjelovježbe) utorkom od 19 do 20 sati u maloj sali Doma kulture. Tečaj je besplatan.

ZELJAK  59

Ove godine Udruga umirovljenika je nastavila s organiziranjem izleta za svoje članove u proljetnim i jesenskim terminima. Godišnje se organizira oko šest izleta. Nedavno su Novljani posjetili Bohinjsko jezero, u studenom će na izlet u Novalju, Pag, Nin i Zadar, a u prosincu će ponovo na izlet u središnju Istru. U proljetnom terminu posjetili su Sajam cvijeća na Bundeku u Zagrebu i izložbu Pabla Picassa u Klovićevim dvorima u Zagrebu. 

Osim sportskih susreta i izleta, Udruga umirovljenika organizira za svoje članove i posjet kazališnim predstavama u HNH Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Inača, Udruga umirovljenika broji oko 800 članova, a na području Grada Novog Vinodolskog svih umirovljenika, po različitim osnovama, je oko 1200. Udruga se financira iz članarine, koja godišnje stoji 40 kuna te iz proračuna Grada Novog Vinodolskog.

 

Skip to content