Novosti


VELIKA GRADILIŠTA NA PODRUČJU GRADA NOVOG VINODOLSKOG

 

Pri kraju su radovi na kompletnoj rekonstrukciji novljanske žile – kucavice, Ulice Antona Mažuranića. Do sada su izvedeni radovi na dijelu infrastrukture TK, HEP, Vodovod Žrnovnica, odvodnji te pločnicima, postavljen je novi asfaltni sloj. Predstoji još polaganje završnog sloja habajućeg asfalta te popločenje spoja ulica Korza hrvatskih branitelja, Antona Mažuranića, Andrije Šermana i Vinodolske ulice. Na tom spoju će se postaviti žardinjere s cvijećem, kako se više ne bi mogli parkirati automobili i time zaustavljati promet. Ulica Antona Mažuranića rekonstruirana je po cijeloj dužini od 600 metara. Investicija je vrijedna 2,2 milijuna kuna, a financira je Grad Novi Vinodolski iz svog proračuna.

am1

U tijeku je i  velika investicija na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskog do Kozice vrijedna 70 milijuna kuna. Obnavlja se 12,5 zapuštenih kilometara magistrale, koja dosad nikad nije obnavljana, osim nekih kraćih dionica kod Povila. Radove izvode Strabag i GP Krk, a obnovljena dionica trebala bi biti dovršena do kraja godine. Investitor su Hrvatske ceste,  putem programa Betterment u Hrvatskoj, uz suradnju Grada Novog Vinodolskog. Tijekom rekonstrukcije uredit će se sedam raskrižja– spojeva na magistralu Grabrova, Povile – Dugno, Žrnovnica – Ledenice, Kalanji – Klenovica, Krmpotska Ruka i Smokvica.

mg3

Trenutno su u tijeku intenzivni zemljani radovi  na iskopu rova za oborinsku isanitarnu odvodnju u Ulici kralja Tomislava, koja čini magistralu kroz Novi,  te se radi na raskrižjima – privozima Grabrova i Krmpotska Ruka. Promet se regulira semaforima, a radovi će trajati tijekom cijele godine, što znači i za vrijeme turističke sezone. Kompletna dionica magistrale koja se obnavlja bit će kompletno rekonstruirana  – rehabilitirana, kako stoji u projektu, postavit će se nove i čvršće zaštitne ograde, prekrit će novim slojem asfalta, koji će biti otporniji na klizanje i podnosit će lakše veća opterećenja, a dio zavoja će se također riješiti i proširiti. Na svim raskrižjima bit postavljena javna rasvjeta.

U Novom Vinodolskom u tijeku su radovi na uređenju istočnog dijela pločnika Korza hrvatskih branitelja, čiji je investitor Grad Novi Vinodolski. Pločnik se uređuje kako bi Novi Vinodolski svojim stanovnicima i gostima bio što ljepši i privlačniji.

U naselju Krasa izvedena je kanalizacija ulica Nova Krasa i vatrogasna u dužini od 400 metara. Radove je izvela tvrtka Izgradnja d.o.o., a vrijednost im je 900 tisuća kuna. investitori su Grad Novi Vinodolski i Hrvatske vode. Na novu kanalizaciju priključit će se trideset domaćinstava toga dijela Novoga. Uz kanalizaciju, asfaltirana je i ulica u cijeloj širini.

Uskoro će započeti i radovi na uređenju plaže Prva dražica (u blizini groblja), kako kupači ne bi bili zakinuti za kupališni prostor, budući da će na području Podbaran, gdje su se mnogi kupali, započeti gradnja novljanske marine.

Uz to, na cijelom području Grada u tijeku su i radovi na mnogim privatnim kućama i vilama, kako bi do sezone dočekale goste uređene i s još kvalitetnijom ponudom.   

 

Skip to content