Novosti


ZA PREDSJEDNIKA UDRUGE PRIJATELJA GROŽĐA I VINA “RUŽICA VINODOLA” PONOVO IZABRAN ŽELJKO ŠOSTARIĆ

Za predsjednika Udruge prijatelja grožđa i vina “Ružica Vinodola” Novi Vinodolski na redovnoj izbornoj godišnjoj skupštini ponovo je izabran Željko Šostarić, koji je na čelu udruge bio i u dva prethodna mandata. Za tajnika je izabran Velibor Topolovec, umjesto dosadašnjeg Miroslava Maričića, koji je tu dužnost dosad uspješno obavljao.

UDRUGA RV1

Na skupštini su članovi Udruge ocijenili svoje aktivnosti u protekloj godini, donijeli program rada i izabrali članove pojednih komisija i radnih tijela. U početku udruga je okupljala uglavnom proizvođače vina, a u proteklih pet godina okuplja i vinogradare koji proizvode vlastito grožđe i vina, koja enolozi ocjenjuju sve kvalitetnijim. Udruga je u početku brojila dvadesetak članova, a  danas ih broji trideset i, osim Novljana, u članstvu ima i mnoge vinare i vinogradare izvan Novog Vinodolskog.

U programu rada udruge predviđeno je i ove godine obilježavanje više različitih prigoda i događanja, izložbe vina, suradnja s ostalim udrugama sličnog programa diljem Hrvatske do sudjelovanja u velikim manifestacijama poput Ružice Vinodola i ispraćaja Stare godine, koje okupljaju velik broj turista i gostiju.

Tijekom dugih godina djelovanja Udruga prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola postala je nezaobilazna kod obilježavanja blagdana sv. Vinka u vinogradima Pavlomira te raznih gradskih pripredbi i manifestacija.

 

Skip to content