Novosti


ŽENSKI RUKOMETNI KLUB “VINODOL” OSVOJIO ZLATNU MEDALJU I PRVO MJESTO NA 8. TURNIRU MALI MEDO U GOSPIĆU

zrkvinodol1

Ženski rukometni klub “Vinodol” iz Novog Vinodolskog na turniru Mali medo održanom u Gospiću 14. veljače osvojio je u jakoj konkurenciji od 10 ekipa zlatnu medalju i prvo mjesto.

zrkvinodol2

Naime, nakon odgode zbog vremenskih neprilika 7.  veljače, 8. Mali medo je održan 14. veljače u mini rukometu za djevojčice i dječake. Na turniru su sudjelovale 34 ekipe iz Hrvatske i Slovenije, i to u 3 kategorije: djevojčice rođene 2004. i mlađe (10 ekipa), dječaci rođeni 2004. (14 ekipa i mlađi), te dječaci rođeni 2006. i mlađi (10 ekipa).

zrkvinodol5

 

Ženski rukometni klub „Vinodol“ sudjelovao je sa dvije ekipe u kategoriji djevojčice rođene 2004. i mlađe. Jednu ekipu činile su djevojčice rođene 2006. i mlađe pod vodstvom trenerice Jelene Sokolić. Djevojčicama su to bile prve utakmice, a uz puno borbenosti i želje pokazane na terenu, te ostvarenu prvu pobjedu u svojoj igračkoj karijeri, turnir su završile na 9. mjestu.

zrkvinodol3

Drugu ekipu pod vodstvom trenera Ristić Daniela činile su djevojčice rođene 2004. i mlađe, koje su već dvije godine nositelji kluba i iza sebe imaju zavidne rezultate. Nakon stopostotnog učinka u grupi i uvjerljivih pobjeda nad ekipama ŽRK Ogulin I, ŽRK Drenak II, ŽRK Rugvica II te RK Gospić, u polufinalu ih je čekala ekipa RK Drenak I – ističe predsjednica kluba Sandra Ristić.

zrkvinodol6

U teškoj i dramatičnoj utakmici u kojoj se pobjednik odlučivao u izvođenju sedmeraca, igračice ŽRK „Vinodol“ hladnijom glavom i mirnijom rukom postižu rezultat 2:0 i odnose pobjedu . Finale na centralnom terenu sa ŽRK Rugvica I i sama pobjeda rezultatski niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Čvrsta obrana, smiren i rezoniran napad, uz puno želje i hrabrosti bili su djevojčicama vodilja do rezultata 6:3 i osvajanja zlatne medalje -s ponosom nam je prepričala tajnica kluba Helena Zulić.

zrkvinodol8

Najboljom igračicom turnira proglašena je igračica ŽRK „Vinodol“  Dora Rajković, a u najbolju petorku uvrštena je, također, igračica ŽRK „Vinodol“, Lana Piškulić. Snimka finalne utakmice može se pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=DxXVlAUiekc&;list=UU8NLWb_qwNKxqZfDoFJm61g.

zrkvinodol7

– Već se sada može reći da je ova sezona, 2014/2015, za ŽRK „Vinodol“ vrlo uspješna: Turnir u Kašteliru 1.mjesto, Turnir Kvarnerko 3.mjesto, Božićni turnir Opatija 2.mjesto, Maškarani turnir Matulji 4.mjesto, Mali medo 1.mjesto, te 3.mjesto u županijskoj ligi mini rukometa za djevojčice rođene 2004. i mlađe.

000

Postignuti rezultati trenerima i igračicama velika su motivacija za daljnji rad i trud. Pred njima je još nekoliko turnira i natjecanje u županijskoj ligi za djevojčice rođene 2004. i mlađe te djevojčice rođene 2005.godine i mlađe – zaključuju predsjednica i tajnica kluba.

Svi članovi ŽRK „Vinodol“ čestitaju i Rukometnom klubu Vinodol na osvojenom trećem mjestu u kategoriji dječaci rođeni 2006. i mlađi (10 ekipa) te njihovom golmanu Ivanu Rakaru koji je proglašen najboljim golmanom turnira. Dječaci su nakon samo 4 mjeseca rada postigli veliki napredak, a prvi rezultati dolaze sa turnira Mali medo. (Foto: “ŽRK Vinodol”).

Skip to content