Novosti


Iz Proračuna Grada Novog Vinodolskog izdvojeno 673 tisuće eura za udruge

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković potpisao je u Gradskoj vijećnici ugovore s predsjednicima udruga iz područja športa i tehničke kulture, socijale, zdravstva i ostalih područja kao i manifestacija koje provode udruge. Odobreno je i financiranje 13 udruga iz područja kulture a koje djeluju u Novom Vinodolskom ukupne vrijednosti 37.810 eura.

Ukupno će Grad Novi Vinodolski ove godine za udruge izdvojiti 673 tisuće eura.

Šport i tehnička kultura u kojoj se ističu NK Vinodol, ŽRK Vinodol, YC Burin, boćarske udruge, šahovski klub Zrinski – Frankopan i drugi,  za svoje će programe dobiti 173.395 eura.

U kategoriji socijala, zdravstvo i ostala područja rezervirano je 30.957 eura, kojima se financira rad 18 udruga s područja naše županije, a koje okupljaju djecu s poteškoćama u razvoju, branitelje, umirovljenike te ostale osjetljive skupine.

Dodijeljena su i sredstva za organizaciju manifestacija kojima lokalne udruge obogaćuju društveni sadržaj u zajednici. Radi se o sportskim i kulturnim događajima za što se izdvaja 10.600 eura.

Treba istaknuti i 13 udruga iz područja kulture poput KUD Ilija Dorčić, udruga Breze, udruge Ružica Vinodola, zavičajnih udruga priobalnih i zaobalnih naselja i drugih koje doprinose očuvanju tradicije i kulturne baštine. Za njihove programe izdvojit će se 37.810 eura.

 Gradonačelnik Cvitković zahvalio se udrugama na njihovom angažmanu te  istaknuo kako su itekako značajni u društvenom životu grada.

Izravno su sklopljeni ugovori u vrijednosti od 420 tisuća eura bez provođenja natječaja, obzirom da se radi o  programima i projektima od općeg dobra. Udruga za pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama dobit će 73.500 eura, Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski 26.600 eura, Udruženje obrtnika Novi Vinodolski 2.000 eura, DVD San Marino 311.900 eura te HGSS – Stanica Rijeka 4.000 eura.

Skip to content