Novosti


Novi model suradnje s poduzetnicima u Novom Vinodolskom

U veljači 2023. godine Gradska vijeća Grada Novog Vinodolskog i Grada Crikvenice, te Općinsko vijeće Općine Vinodolske općine, izglasali su davanje suglasnosti članovima Skupštine da provedu zatvaranje Poduzetničkog centra Vinodol d.o.o.

No, iako se potporna institucija gasi, poduzetnici s područja Grada Novog Vinodolskog neće ostati zakinuti za usluge koje je proteklih godina pružao Poduzetnički centar Vinodol.

Usluge koje se odnose na savjetovanje i informiranje pri pokretanju poduzetničke ideje, razvoj poslovanja, kao i informacije o aktualnim potporama Ministarstava, županijskim potporama, bespovratnim sredstvima iz nacionalnih i EU fondova, moći će dobiti u gradskom Upravnom odjelu za razvoj i gospodarstvo.

Svim zainteresiranim poduzetnicima i onima koji to planiraju postati, biti će omogućeno nekoliko puta na godinu besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti.

Fizičke osobe na raspolaganju imaju savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja, kao i pomoć prilikom prijave na tu mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima u potpunosti će provoditi nadležni gradski odjel.

Ovisno o novitetima na tržištu, kao i potrebama poduzetnika, u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Novog Vinodolskog organizirat će se edukacije kako bi se poduzetnicima omogućilo unaprjeđenje poduzetničkih znanja i vještina te razumijevanje novih propisa. Također, u cilju pokretanja zajedničkih projekata, organizacije sajmova ili događaja od interesa poduzetnicima, rješavanja problema karakterističnih za pojedine djelatnosti oformit će se radna skupina u koju će se imenovati predstavnici djelatnosti zastupljenih na području grada Novog Vinodolskog. Radna skupina na ovaj način moći će predlagati mjere za poboljšanje suradnje s Gradom te općenito za unaprjeđenje njihova poslovanja. U tijeku je priprema novog Programa za dodjelu potpora,  uvode se nove mjere. – ističu u odjelu za razvoj i gospodarstvo.

„Žao nam je da smo morali donijeti odluku o zatvaranju centra nakon 15 godina djelovanja, no vjerujem da kroz novi model rada s poduzetnicima nećemo biti ništa manje učinkoviti, već upravo suprotno. Novo vrijeme nosi nove izazove, poteškoće i mogućnosti, a mi se tome prilagođavamo. Bez obzira na model, važno je da ispunimo svrhu – da budemo na raspolaganju svim našim građanima, pa tako u ovoj priči našim poduzetnicima i da im pomažemo koliko je u našoj moći i u skladu s našim ovlastima.“ – zaključio je gradonačelnik Tomislav Cvitković.

Sve informacije poduzetnici mogu zatražiti putem broja telefona Upravnog odjela za razvoj i gospodarstvo 051/554-355 i 051/554-367.

Skip to content