Novosti


U DJEČJEM VRTIĆU “FIJOLICA” ODRŽANA RADIONICA PRAVILNOG ODVAJANJA OTPADA U OKVIRU PROJEKTA SANACIJA I ZATVARANJE ODLAGALIŠTA NEOPASNOG OTPADA DUPLJA

Danas, 7. veljače 2020.godine, u Dječjem vrtiću “FIJOLICA”, održana je radionica pravilnog odvajanja otpada u okviru provedbe projekta Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada “DUPLJA”.

Radionica je održana s ciljem informiranja najmlađih stanovnika o važnosti odvajanja otpada, a u suradnji Grada Novi Vinodolski, tvrtke Puppis d.o.o. i udruge Žmergo iz Rijeke.

U interaktivnoj radionici sudjelovalo je 20 djevojčica i dječaka predškolske dobne skupine, koji su s velikim zanimanjem upijali nove informacije i postavljali pitanja, te kroz igru i timski rad odvajali otpad. Radionici se pridružio i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković.

Projekt Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada “DUPLJA” ulazi u završnu fazu, a sufinancira ga Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta određuje se na 9.679.558,25 HRK, dok se prihvatljivi troškovi određuju na 8.518.452,00 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 7.240.684,20 HRK. Završnom sanacijom odlagališta regenerirat će se zemljište te smanjiti emisija štetnih plinova što će umanjiti negativan utjecaj na okoliš i ljudsko zdravlje.

Više informacija o projektu možete pročitati na poveznici:

https://www.novi-vinodolski.hr/2020/01/17/sanacija-i-zatvaranje-odlagalista-neopasnog-otpada-duplja/

 

 

Skip to content