Novosti


U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih tradicionalno polaganje cvijeća i paljenje svijeća

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih, zajednička delegacija koju su predvodili gradonačelnik Velimir Piškulić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković, predstavnik Grada Dino Stošić, predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista Zdenka Vukelić, predstavnici braniteljskih udruga Marinko Buljat i Ivan Polić te velečasni Ivan Peranić položila je cvijeće i zapalila svijeće ispred spomen ploča poginulih Novljana u Domovinskom ratu i Narodnom oslobodilačkom ratu u holu Gradske uprave.

Gradonačelnik Velimir Piškulić rekao je kako su se svi oni borili za slobodnu domovinu Hrvatsku te pozvao nazočne da im minutom šutnje odaju počast. Cvijeće i svijeće zapaljene su i ispred spomenika NOR-a u centru Novog Vinodolskog, na Partizanskom groblju, ispred središnjeg križa na Gradskom groblju te ispred spomen biste narodnom heroju Slaviši Vajneru Čiči te je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim.

Delegacija je obišla grobove poginulih Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, gdje je minutom šutnje iskazana počast, a predstavnici braniteljskih udruga s područja grada Novog Vinodolskog i Crikvenice zapalili su svijeće i položili cvijeće.  Tako je odana počast bivšem gradonačelniku Milivoju Vidmaru, te ostalim braniteljima Velimiru Bažoku, Vanji Dražiću, Antonu Mataiji i Alenku Smolčiću.

Skip to content